Odvjetnik optužen za slanje zmije poštom

Piše:
srijeda, 9.7.2003. 19:17
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Odvjetnik optužen za slanje zmije poštom

BOB SAM CASTLEMAN, američki odvjetnik iz gradića Pocahontas u državi Arkansas, optužen je za vrlo originalan pokušaj ubojstva. Naime, Castleman je ubojstvo planirao izvršiti slanjem otrovne zmije poštom svojoj žrtvi.

Uz Boba Sama, optužen je i njegov sin Robert Jerrod, javlja Reuters navodeći kao izvor američko federalno tužilaštvo.

Castlemanovi, stanovnici gradića Pocahontas u blizini Little Rocka, optuženi su nakon što je policijskom istragom utvrđeno da su svom sugrađaninu, Albertu Statonu, poštom poslali zmiju rusoglavku, koja se smatra jednom od najopasnijih zmija istočnog SAD-a.

Tužiteljstvo tvrdi da su Castlemanovi namjeravali "ubiti ili raniti" primaoca paketa u kojem se nalazila otrovnica. Ako ih osude, otac i sin mogli bi dobiti 25 godina zatvora.

"Nije na meni da govorim o motivu ovog zločina, to će se saznati tokom suđenja" - izjavio je za Reuters Bud Cummins, tužitelj u Little Rocku, gdje će se suđenje i održati.

Otrovna zmija bez problema je preživjela put kroz sistem pošte, te stigla živa i zdrava u dom Alberta Statona u rujnu 2002, tvrdi se u sudskim spisima.

Statonova supruga otvorila je paket u kojem se nalazila rusoglavka, te odmah pozvala policiju koja je ubrzo došla i ubila zmiju. Tijelo mrtve zmije najvjerojatnije će biti iskorišteno kao dokaz na suđenju Castlemanovima.

"Pretpostavljam da je tijelo zmije negdje zamrznuto i čeka suđenje." - izjavio je Cummins.