Oscar za najdosadniju svečanost dodjele ide u ruke ovogodišnjoj ekipi

Piše:
ponedjeljak, 1.3.2004. 12:08
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Oscar za najdosadniju svečanost dodjele ide u ruke ovogodišnjoj ekipi NAKON obećanja o neočekivanom, najveće iznenađenje u nedjelju na dodjeli Oscara bio je nedostatak iznenađenja, a postavlja se pitanje jesu li možda sva iznenađenja nestala zbog vremenskog otklona od pet sekundi.

76. dodjela nagrada Akademije filmskih znanosti i umjetnosti trebala je biti prepuna iznenađenja nakon par prošlih godina, zasijenjenih tragičnim događajima od 11. rujna, a onda i izbijanjem rata u Iraku.

ABC-jev prijenos svečanosti dodjele iz hollywoodskog kina Kodak bio je dosadan i nezanimljiv. Uspijevalo se zadržati pogled na neobično lijep art-deco zahvaljujući čudnovatim kutovima.

Uz Billyja Crystala, za upravljačem osmi put, program je napredovao sigurno i konvencionalno uživo uz odgodu od pet sekundi kao bi se spriječilo nečije ispadanje jezika ili grudi.

Osim toga, monotonija "Gospodara prstenova: Povratak kralja", koji je osvojio svih 11 Oscara za koliko je bio nominiran, nije nimalo oživjela večer.

Crystal je u stilu komedije otvorio svečanost, i iako je to bilo vrlo dobro i mudro ove godine, nije bilo ništa posebno.

Odglumio je u parodiji nazvanoj "Povratak domaćina", koja se odnosila na njegov povratak u ulogu domaćina svečanosti nakon nekoliko godina odsustva, a zatim se "ukazao" u nekoliko scena iz nominiranih filmova, uključujuči i "Potragu za Nemom".

Najživlji segment večeri bila je izvedba pjesme "Belleville Rendez-Vous" iz nominiranog filma "Triplets from Belleville" u kojoj je glazbenik svirao na biciklu.

A najsvježiji komični uradak bila je najava dobitnika u kategoriji najbolje pjesme koju su pročitali Will Ferrell i Jack Black. Pije nego su objavili pobjednika, otpjevali su pjesmu s dotad nepoznatim riječima na melodiju koja inače prekida preduge govore zahvale: "To je to, vaše je vrijeme isteklo, dosadni ste. Ne trebate zahvaljivati svojoj papigi, dosadni ste!"