Oscarovski ručak okupio zvijezde

Piše:
utorak, 10.2.2004. 10:45
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Oscarovski ručak okupio zvijezde CHARLIZE THERON odjevena u bijelo izgledala je prije kao božica nego kao čudovište (nominirana za glavnu ulogu u filmu "Čudovište"), do nje je bio Ben Kingsley u crnom odijelu, a pored njih Clint Eastwood u sjeni velike figure Oscara.

To je prizor sa skupnog fotografiranja na godišnjem okupljanju nominiranih za nagradu Oscar na ručku organiziranom u ponedjeljak na Beverly Hillsu, uoči svečanosti 76. dodjele nagrada američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti.

Naglasak ovog okupljanja nije na tome tko će pobijediti već tko se sve iz Hollywooda došao pokazati i čavrljati.

Producent ovogodišnje dodjele nagrada Joe Roth, kojemu je to prvi put iako je filmski veteran, priznao je da je nervozan uoči dodjele 29. veljače koju će voditi Billy Crystal. Rekao je da će svečanost dodjele Oscara biti "smiješna i brza" te da će na kraju biti iznenađenje kad kamere iza pozornice "uhvate" sve dobitnike zajedno.

No, Roth je sve potencijalne dobitnike Oscara tradicionalno upozorio da govori ne smiju trajati dulje od 45 sekundi, bez obzira na broj rođaka kojima se moraju zahvaliti.

Na ručku se okupilo nekoliko glumaca nenaviklih na slavu među kojima i 13-godišnja Keisha Castle Hughes, nominirana za ulogu u "Whale Rideru".

"Upravo sam srela Charlize Theron i to je bilo - O moj Bože", kazala je Castle Hughes.

Neki su glumci pitali hoće li dodjela Oscara biti prenošena s odmakom od pet sekundi nakon što je na Super Bowlu Janet Jackson pokazala svoju desnu dojku. Tim Robbins, nominiran u kategoriji najboljeg sporednog glumca za ulogu u "Mističnoj rijeci" kazao je: "Čega se boje, spontanost je super!".