Otkazani Schroederov odmor Nijemce stoji 50. 000 eura

Piše:
ponedjeljak, 21.7.2003. 12:35
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Otkazani Schroederov odmor Nijemce stoji 50. 000 eura NJEMAČKE građane će otkazani godišnji odmor kancelara Gerharda Schroedera stajati do 50 tisuća eura, objavio je tjednik "Focus".

Naime, njemačka vlada je u luksuznom hotelu Flaminio u Pesaru bila rezervirala 25 soba za Schroederovu pratnju na mjesec dana. Sam kancelar je trebao boraviti nedaleko od hotela u kući svog prijatelja, talijansko-njemačkog umjetnika Brune Brunija. Nakon povlačenja rezervacija hotel potražuje troškove koji su uobičajni kod otkazivanja.

Iz vladinih krugova se doznaje da njemačko veleposlanstvo u Rimu trenutno "intenzivno pregovara" s upravom hotela kako bi nastali troškovi ispali što manji. Uprava hotela navodno pokazuje "puno razumijevanje" za novonastalu situaciju te najavljuje kompromis. Uprava hotela polaže nade da bi njemački kancelar sljedeće godine ipak mogao doći na godišnji odmor u Pesaro. O broju osoba u pratnji, koja se uglavnom sastoji od tjelohranitelja, ne odlučuje kancelar nego njegov ured. I dok kancelar svoj boravak u Italiji plaća iz vlastitog džepa, smještaj 50-tak članova pratnje se financira iz državnog budžeta.

Njemački kancelar je početkom mjeseca zbog paušalnih uvreda koje je talijanski doministar turizma Stefano Stefani izrekao na račun njemačkih turista, otkazao svoj planirani godišnji odmor u Italiji. Schroeder će ovog ljeta vjerojatno ipak posjetiti Italiju kao gost predsjednika Europske komisije Romana Prodija na ovogodišnjem opernom festivalu u Veroni. No Schroeder će, prema vlastitim navodima, u Veronu otputovati jedino "ako Berlusconi ne bude imao ništa protiv".


Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije