Ovogodišnja Dora u znaku opere, rocka i hip-hopa

Piše:
srijeda, 10.1.2007. 07:46
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Ovogodišnja Dora u znaku opere, rocka i hip-hopa

Potaknuti uspjehom grupe Magazin i operne pjevačice Lidije Horvat Dunjko, koji su odnijeli pobjedu 1995. godine pjesmom "Nostalgija", domaći glazbenici dali su se u potragu za javnosti zanimljivim opernim imenima, pa su na natječaj za ovogodišnju Doru pristigle dvije vrlo originalne, ali i slične glazbene suradnje.

Davorinu Bogoviću i Mladenu Burnaću u pjesmi "Nema šanse, šećeru" pridružila se operna pjevačica Ivanka Boljkovac, kojoj je ovo prvi izlet u estradne vode. Pjesma je snimljena u studiju Tihomira Preradovića, a po riječima glavnih aktera, riječ je o vrlo pamtljivoj melodiji za koju su sigurni da će se dopasti glasačima, naravno, pod uvjetom da prođu natječaj, koji je završen prije nekoliko dana.

Neobična pop-rock-operna kombinacija zasigurno će privući pažnju domaće javnosti, baš kao i suradnja prošlogodišnjih favorita, Kraljeva ulice, i operetne pjevačice Sandre Bagarić. Njima je, ističu, najvažnije da se u cijelom projektu dobro zabave, ali nije nemoguće da na Dori poluče veliki uspjeh. Kraljevi ulice već danima, naime, (u polušali?) najavljuju kako će upravo oni predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Finskoj.

No, to nije kraj popisu neobičnih natjecatelja ovogodišnje Dore, ili barem onih koji to žele postati. Doznajemo kako su pjesme na natječaj poslali Goran Bare te reper Nered, što najbolje govori o tome kako se hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije polako, ali sigurno urbanizira. Osim njih, prolasku u natjecanje nadaju se i Luka Nižetić, Ivana Banfić, Lana Klingor i mnogi drugi.

D.K.
Foto: MAPE