Pamela Anderson postala američka državljanka

Piše:
četvrtak, 13.5.2004. 03:40
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Pamela Anderson postala američka državljanka RIJEČI američke himne mogu glasiti i: Amerika zemlja slobodnih i dom Baywatch ljepotica, jer je filmska i televizijska zvijezda Pamela Anderson postala državljankom Sjedinjenih američkih država (SAD).

Kanadska ljepotica koja je u show business ušla reklamirajući jednu vrstu piva, a proslavila se kao Playbojeva zečica i prsata spasiteljica u TV seriji Baywatch, državljanstvo je dobila u srijedu na ceremoniji u Los Angelesu.

U pisanoj izjavi zvijezda je kazala kako smatra važnim što je stekla američko državljanstvo, jer će u buduće moći glasati na izborima u SAD-u.

Dodala je kako će joj državljanstvo omogućiti da u SAD dovede svoje roditelje, kako bi se mogla brinuti o njima kada ostare. No, to ne znači da se Pam želi odreći svojih kanadskih korijena. U izjavi je istaknula kako je ponosna što je Kanađanka, te da ne namjerava odustati od kanadskog državljanstva.

Njena odvjetnica Barbara Federman je rekla da je glumica prije ceremonije dodjele državljanstva prošla kraći useljenički intervju u središtu Los Angelesa, za koji se pripremala od kada je prije osam mjeseci predala molbu.

Ova plavuša javnosti je postala poznata na jednoj utakmici američkog nogometa, kada je snimljena u publici i prikazana na "semaforu" stadiona. Nepoznata djevojka tada je bila obučena u majicu s reklamom kanadskog piva "Labatt", a njena je pojava na stadionskom ekranu izazvala podjednako oduševljene publike i pivske tvrtke, s kojom je potom potpisala ugovor.