Panika u Italiji: Djevojke kuhaju sve rjeđe i sve lošije
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ITALIJI, tradicionalnom gurmanskom raju, izbila je panika: mlade žene više ne znaju a ni ne žele kuhati.
Ispitivanje instituta za istraživanje javnog mnijenja Eta Meta Research pokazalo je da je postotak Talijanki u dobi od 25 do 35 godina koje bježe od štednjaka u zabrinjavajućem porastu.
Talijanska "mamina" koja je sate i sate provodila u kuhinji i pravila najbolje lazanje, špagete i torteline na svijetu, postala je prava rijetkost. Umjesto nje, nove su Talijanke zaposlene žene koje sve više preferiraju status neudane slobodne osobe, a od kuhinje maksimalno zaziru.
57 posto ispitanih žena priznalo je da su "katastrofalne kuharice". 29 posto ih tvrdi da su u stanju proizvesti nekoliko najjednostavnijih jela, ali da im kuhanje pada strašno teško. Samo ih 17 posto još izjavljuje da ih raduje kuhati za sebe i druge.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
31 posto ispitanih izjasnilo se da kad baš mora proizvodi samo jednostavna i brza jela, a 23 posto preferira gotovu hranu iz dubokog smrzavanja, dok ih čak 7 posto živi od gotovih jela iz limenke.
"Mlađe generaciju su kćeri žena iz 1968. Majke im nisu usadile gastronomsku kulturu", drže sociolozi. Hektičan život u velegradovima te pritisci svih vrsta, od egzistencijalnog do vremenskog, od kojih žene pate u sve većoj mjeri, ugrožavaju gurmansku tradiciju velike talijanske kuhinje, tužan je zaključak analize rezultata provedene studije.
Ispitivanje instituta za istraživanje javnog mnijenja Eta Meta Research pokazalo je da je postotak Talijanki u dobi od 25 do 35 godina koje bježe od štednjaka u zabrinjavajućem porastu.
Talijanska "mamina" koja je sate i sate provodila u kuhinji i pravila najbolje lazanje, špagete i torteline na svijetu, postala je prava rijetkost. Umjesto nje, nove su Talijanke zaposlene žene koje sve više preferiraju status neudane slobodne osobe, a od kuhinje maksimalno zaziru.
57 posto ispitanih žena priznalo je da su "katastrofalne kuharice". 29 posto ih tvrdi da su u stanju proizvesti nekoliko najjednostavnijih jela, ali da im kuhanje pada strašno teško. Samo ih 17 posto još izjavljuje da ih raduje kuhati za sebe i druge.
31 posto ispitanih izjasnilo se da kad baš mora proizvodi samo jednostavna i brza jela, a 23 posto preferira gotovu hranu iz dubokog smrzavanja, dok ih čak 7 posto živi od gotovih jela iz limenke.
"Mlađe generaciju su kćeri žena iz 1968. Majke im nisu usadile gastronomsku kulturu", drže sociolozi. Hektičan život u velegradovima te pritisci svih vrsta, od egzistencijalnog do vremenskog, od kojih žene pate u sve većoj mjeri, ugrožavaju gurmansku tradiciju velike talijanske kuhinje, tužan je zaključak analize rezultata provedene studije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati