Patrick Swayze ima još pet tjedana života, umire od raka gušterače?

Piše:
srijeda, 5.3.2008. 16:18
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Patrick Swayze ima još pet tjedana života, umire od raka gušterače?

GLUMCU i plesaču Patricku Swayzeju dijagnosticiran je rak gušterače i doktori mu predviđaju još svega pet tjedana života, piše National Enquirer.

Prema neslužbenim informacijama Patricku je rak otkriven krajem siječnja ove godine, te se u vrlo kratkom roku uspio raširiti na većinu unutarnjih organa.

Prošli mjesec je 55-godišnji glumac i plesač svakodnevno odlazio u Centar za savjetovanje i liječenje raka kalifornijskog sveučilišta Stanford u Palo Altu. Tamo je bio podvrgnut sistemskom liječenju zloćudnih bolesti kemijskim tvarima, odnosno kemoterapiji, ali doktori nažalost nisu optimistični.

Liječnici: Trebao bi se pripremiti za kraj

Partick i njegova supruga Lisa Niemi oboje imaju pilotsku dozvolu, pa su svojim privatnim avionom Beechcraft svakodnevno letjeli u Palo Alto gdje je do sada Partick primio tri doze kemoterapije, ali stanje je lošije nego su se liječnici u počeku nadali, stoga su mu u jednom trenutku rekli kako bi se "trebao pripremiti za kraj".

"Rečeno mu je da može doći na još dva tretmana, ali da njegov rak ne reagira na kemijske tvari. Ukratko - liječnici ne polažu velike nade u izlječenje", rekao je izvor.

Glumac koji je ulogom u filmu Dirty Dancing "uplesao" u srca mnogih ljubitelja romantičnih filmova, Patrick Swayze, u posljednja dva tjedna izgubio je više od deset kilograma te se po nalogu liječnika mora pridržavati dijete bazirane isključivo na tekućim obrocima jer njegovi organi zbog proširenog raka nisu u mogućnosti zadržavati krutu hranu.

"Vrijeme je da se pomolimo za čudo!", rekao je izvor.

L.V.