Počela proizvodnja limuzinske Astre

Piše:
subota, 25.8.2007. 09:04
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Počela proizvodnja limuzinske Astre

OVIH dana prvi primjerak prinove u obitelji Astra napustio je proizvodni pogon General Motorsove tvornice u poljskim Gliwicama.

Limuzinska Astra, koja je imala svjetsku premijeru prošlog studenog na Sajmu automobila u Istanbulu, prvenstveno je razvijena za rastuća tržišta Srednje i Istočne Europe. Novi model dolazi u dvije benzinske i dvije dizelske verzije s motorima od 90 do 140 KS. Sve varijante standardno dolaze sa ABS-om, kontrolom kočenja u zavojima (Cornering Brake Control, CBC), pomoći pri kočenju i elektrohidrauličnim servo upravljačem (Electro-Hydraulic Power Steering, EHPS), a tu su i dodaci kao što su centralno zaključavanje, električni podizači prednjih stakala te naslon stražnje klupe djeljiv u omjeru 60:40.

General Motorsova tvornica u Gliwicama, koja je počela s proizvodnjom 1998, stekla je reputaciju zahvaljujući kvalitetnim vozilima poput Zafire, Astre Classic i Agile te se smatra uzorom za nove GM-ove proizvodne pogone širom svijeta. Tvornica koristi GM-ov globalni sustav proizvodnje u koji su utkani fokusiranje na kvalitetu, stalno poboljšanje, standardizacija, uključenost zaposlenika te ekspeditivnost u svim operacijama. Direktor GM-a Poljska, Romuald Rytwiński vidi proizvodnju nove Astre limuzine u Gliwicama kao potvrdu izvanredne kvalitete i učinkovitosti ove tvornice: "Zadovoljstvo nam je ovdje u Gliwicama predstaviti novu Astru limuzinu kao jedan od najpopularnijih modela iz Opelove linije u Istočnoj i Srednjoj Europi. Cilj nam je zadržati visoku razinu kvalitete koju očekujemo od naših zaposlenika i vozila."

Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije