Poljaci i Nijemci "u ratu" zbog golih stražnjica

Piše:
petak, 8.8.2008. 18:36
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Poljaci i Nijemci "u ratu" zbog golih stražnjica

PLAŽA Usedom, smještena na njemačko-poljskoj granici, postala je poprište novog sukoba između ova dva davno pomirena naroda - naime, Nijemci, inače poznati po svojoj slobodoumnosti, što je često vidlljivo i po nudističkim kampovima i plažama diljem Jadrana, zasmetali su bogobojaznim i konzervativnim Poljacima svojim nudističkim ponašanjem na spomenutoj plaži.

Ograda koja je plažu posljednjih pedeset godina dijelila u prosincu prošle godine je srušena, rezultat čega je zajedničko uživanje u ljetnim radostima ova dva naroda, koji očito sunčanje tijela ne doživljavaju na jednak način. Sada Poljaci gole Nijemce promatraju dalekozorima pri čemu se navodno često čuju grube riječi i uvrede Poljaka na račun ovih potonjih, a sukob je kulminirao kada se u cijelu priču upleo i jedan poljski svećenik koji je Nijemce prozvao grešnicima, ali i pozvao zaraćene kupače na primirje. “S katoličkog gledišta, nudisti su grešnici. Ali u Njemačkoj su ljudi puno slobodniji i razumijem da se žele kupati goli. Moji sugrađani su ponekad malo preosjetljivi”, rekao je Kazimierz Sajadeusz.

Dok se vlasti nadaju kako će postavlajnjem znakova ponovo podijeliti plažu - ovaj put na nudištički i "čedni" dio, Poljaci nastavljaju s tihim protestom, ali se sve glasnije (i uvredljivije) nad susjedima zgražaju.

V.V.