Pomirili se Boris Dvornik i Bata Živojinović

Piše:
ponedjeljak, 19.7.2004. 20:06
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Pomirili se Boris Dvornik i Bata Živojinović

NA SNIMANJU reklame u Crnoj Gori, Boris Dvornik se nakon četrnaest godina po prvi put čuo sa nekad najboljim prijateljem Batom Živojinovićem. Bilo je tu i suza, a Bata i Boris su ponovo prijatelji, javlja Večernji list.

Dvornik je u Crnoj Gori snimao reklamu za začin Mediteraneo, a njegov partner u reklami trebao je biti srpski glumac Ljubiša Samardžić.

No, pošto Samadržić nije zbog obaveza mogao stići na snimanje, crnogorski redatelj Karlo Kalezić upitao je Dvornika bi li imao što protiv da mu partner u reklami bude Bata Živojinović.

Prije izbijanja rata, Dvornik i Živojinović bili su najbolji prijatelji, a zajedno su snimili nemali broj filmova. No, nakon izbijanja rata između dvojice nekadašnjih prijatelja došlo je do prepucavanja preko medija, te zahlađenja odnosa.

Na upit Kalezića, Dvornik je odgovorio da bi s njim radio bez ikakvih problema. Kalezić je nazvao Živojinovića na mobitel, te odmah dao mobitel Dvorniku u ruku.

Svjedoci tvrde da je Dvornik uzeo mobitel u ruku te zaplakao nakon što je čuo Batin glas, a onda se proderao: " Di si, Životinjo, prijatelju stari!"

"Istina je, Bata Životinja i ja smo se čuli prvi put nakon četrnaest godina i pomirili." – izjavio je Dvornik za Večernji list.

"Za dvadesetak dana naći ćemo se u Crnoj Gori i zajedno snimiti novu reklamu za začin, a onda ćemo se i napokon dobro ispričati." – dodao je legendarni hrvatski glumac.

"On i ja smo puno toga prošli zajedno, puno toga radili. Zamjerio mi se zbog svojih izjava i političke karijere za rata. Ja sam se njemu zamjerio zato što sam u jednom televizijskom nastupu pričao o tome kako su Srbi napali Hrvatsku i da prijete smrću našoj djeci. No, došlo je vrijeme da se pomirimo. Mi nismo političari, mi smo filmski ljudi. Pokušali smo se baviti politikom i nije nam išlo, a svima onima koji nas pokušaju povezivati s politikom poručujem da nas dvojicu prijatelja ostave na miru." – zaključio je Dvornik.