Poslastica za obožavatelje Harryja Pottera

Piše:
ponedjeljak, 5.5.2003. 10:25
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Poslastica za obožavatelje Harryja Pottera AUTORICA knjiga o Harryju Potteru J.K. Rowling pojavit će se pred 4000 učenika u londonskom Royal Albert Hallu gdje će predstaviti najnoviji nastavak o dječaku-čarobnjaku.

Rowling će 26. lipnja, dakle pet dana nakon što knjiga bude puštena u prodaju, čitati dijelove iz pete avanture o Harryju Potteru "The Order of the Phoenix", javlja BBC.

Rowling će odgovarati na pitanja učenika o nastanku romana, a na pozornici će razgovarati s glumcem Stephenom Fryom, pripovjedačem na audio-verziji knjiga o Potteru.

Ulaznice po cijeni od pet funti bit će dodijeljene učenicima u Velikoj Britaniji i Irskoj putem glasovanja, a učitelji su pozvani da za sudjelovanje prijave grupe do 50 učenika i profesora iz svojih škola.

Albert Hall će biti uređen tako da podsjeća na školu čarobnjaštva Hogwarts iz spomenutih romana.

Najnoviji nastavak avantura o Harryju Potteru već je postao jedan od najuspješnijih bestselera svih vremena, čak i prije nego što je pušten u prodaju.

Knjižare i Internet-prodavači knjiga primaju narudžbe za "The Order of the Phoenix" od trenutka kad je objavljen datum početka prodaje knjige.

Nevjerojatan uspjeh knjiga J.K. Rowling učinio ju je bogatijom od same britanske kraljice prema listi najbogatijih koju je objavio Sunday Times.

Spisateljica (37) je više nego učetverostručila svoje osobno bogatstvo u posljednje dvije godine, čime je (s 280 milijuna funti) postala najbogatija žena showbusinessa i 122. najbogatija osoba u Britaniji.