Predstavljen omot novog albuma Beatlesa

Piše:
utorak, 7.10.2003. 10:07
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Predstavljen omot novog albuma Beatlesa OTKRIVEN je novi omot uređenog albuma Beatlesa "Let It Be... Naked", koji će od 17. studenoga novoj generaciji približiti fantastičnu četvorku kroz originalnu verziju hit albuma, javlja BBC u utorak.

Izbrisana je preraskošna produkcija Phila Spectora, koju su kritizirali mnogi, uključivši i Paula McCartneyja, bivšeg člana Beatlesa.

"Ogoljela" verzija bit će izdana tri godine nakon objavljivanja kompilacije "Beatles 1", koja je prodana u više od 25 milijuna primjeraka.

Glasnogovornik grupe kaže da je album privukao nove obožavatelje Beatlesa. Izjavio je da je 32,7 posto kupaca kompilacije bilo mlađe od 24 godina, dok je ranija izdanja grupe kupovalo tek 18,5 posto osoba iz te populacije.

"Objavljivanje albuma Let It Be ... Naked podudara se s povećanom potražnjom za gitarističkim rockom i kvalitetnom pop glazbom, pa se nadamo da će i privlačnost za mlade generacije biti trajne prirode", izjavio je on.

"Moguće je da je veliki dio kupaca albuma The Beatles 1 namijenio album svojim roditeljima za Božić 2000., no vjerujemo da Beatlesi doživljavaju preporod", rekao je on.

Nova verzija albuma "Let it Be", koja uključuje pjesme "Across the Universe" i "Let It Be", trebala se zvati "Get Back". Pjesme "Dig It" i "Maggie Mae", kao i dijalog u pozadini koji se pojavljuje na albumu, bit će uklonjeni iz nove verzije, dok je dodana pjesma "Dont Let Me Down".