Premijera trećeg "Gospodara prstenova" na novom Zelandu

Piše:
četvrtak, 8.5.2003. 10:24
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Premijera trećeg "Gospodara prstenova" na novom Zelandu

ZADNJI film iz trilogije, "Gospodar prstenova: Povratak kralja", premijerno će se prikazati u prosincu u Wellingtonu, glavnom gradu Novog Zelanda i rodnom gradu Petera Jacksona, redatelja sva tri filma, potvrđeno je u srijedu.

Gradsko vijeće Wellingtona potvrdilo je to na izvanrednoj sjednici, nakon odluke da će za premijeru preurediti gradsko kino Embassy. Preuređenje kina, starog 74 godine, koštat će 4,5 milijuna novozelandskih dolara (oko 2,5 milijuna američkih dolara).

Takvu odluku Gradsko vijeće je donijelo nakon prijetnje izvršnog producenta hit-trilogije Marka Ordeskog da će se premijera održati u Los Angelesu, ako se kino Embassy ne podigne na kriterije kakve ima londonsko kino Odeon ili newyorški Ziegfeld, u kojima su bile premijere prva dva filma iz serijala.

Jackson bi navodno jako želio da treća premijera bude u kinu Embassy, koje je posjećivao još dok je bio dijete i u kojem je, kako je sam rekao, "naučio voljeti filmove".

Prvobitno se u renoviranje kina namjeravalo uložiti sedam milijuna novozelandskih dolara, no taj je iznos na sastanku u srijedu odbačen kao nepotreban.

(Hina) ag bnš