Pritužba katoličkog koledža na voće u seksualnim pozama - učenička šala

Piše:
srijeda, 1.9.2004. 18:02
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Pritužba katoličkog koledža na voće u seksualnim pozama - učenička šala IZVJEŠTANJE o katoličkom koledžu koji je prosjedovao protiv novih omota za bombone zato što prikazuju "voće u seksualnim pozama" izazvala je učenička šala, otkrilo se u srijedu
Njemački tisak na sva je zvona razglasio priču o "slatkišima oslikanim kao da vode ljubav s limunima" na omotima Maoama, novog prozvoda tvrtke Haribo iz Bonna.

Pritužbe iznesene u pismu Jezuitskog koledža St. Blasien nedaleko od Bonna govore da omoti u jarkožutim, crvenim i zelenim bojama prikazuju limune, jagode, višnje i naranče u radosnom seksu.

"Šokirani smo besramnim prikazom seksa na omotima", stoji u pismu kojim koledž prosvjeduje protiv omota novih voćnih bombona Maoam.

No pokazalo se kako su pismo napisali i na Internet postavili učenici koledža i to, kako su priznali, "kao šalu".

"Nisu ni pomislili da bi itko pri zdravom razumu mogao to shvatiti ozbiljno", rekao je zamjenik ravnatelja Ralph Mertens. "Prekorili smo dječake i rekli im da ne smiju na Internet postavljati ništa što nije odobreno, ali ne vidimo razloga za bilo kakve druge kaznene mjere", dodao je.

(Hina) xdam ydv