Prodan Aston Martin?

Prodan Aston Martin?

PREMA posljednjim informacijama ostaje pitanje dana, možda i sata, kada će Ford objaviti ime novog vlasnika Aston Martina.

Financial Times je izvjestio kako su pregovori s grupom privatnih investitora u finalnoj fazi. Prema posljednjim vjestima kupac je David Richards, utemeljitelj Prodrive-a, koji je zajedno s grupom investitora ponudio nešto manje od 500 milijuna GBP, odnosno oko 900 milijuna USD.

Inače, Ford je postao 75-postotnim vlasnikom Aston Martina još 1987. godine, a od 1994. godine britanska jke tvrtka u 100-postotnom vlasništvu Forda. S obzirom na pozitivan poslovni rezultat, dobrano obnovljene kapacitete i činjenicu da godišnja naklada prelazi 5.000 primjeraka može se zaključiti kako je Aston Martin prodan ispod cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasada nije poznato što je razlog tome, loše poslovanje u SAD-u ili pak želja da se Aston Martina ne domogne neka konkurentska tvrtka. Tom Hoyt, Fordov glasnogovornik, zasada nije htio komentirati vijesti o prodaji, već je samo potvrdio kako se vode intenzivni razgovori, a zainteresiranih je mnogo.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara