Prvi homoseksualni poljubac u kultnoj britanskoj tv seriji

Piše:
nedjelja, 28.9.2003. 09:47
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

JEDAN od glavnih glumaca u britanskoj kultnoj televizijskoj seriji "Coronation Street" dat će prvi homoseksulani poljubac u 43 godine prikazivanja serije koju prati više od 13 milijuna gledatelja, u epizodi koja je na programu 5. listopada.

Mladi Todd Grimshaw (18), kojeg muči vlastita seksualnost, zanijet će se nakon jedne burne večeri i poljubit se s bratom svoje djevojke, i samom pod utjecajem alkohola.

"Todd ima samo 18 godina i vrlo je zbunjen. Obojica popiju, a Todd se osjeća tako bliskim s Nickom da ima osjećaj da mu može sve reći, pa čak ga i poljubiti", objašnjava glumac Bruno Langley koji tumači Todda.

"Uvođenje lika homoseksualca u seriju sigurno će izazvati velike rasprave i zato smo čekali da dođe pravi trenutak za takvo što. Sad je to došlo samo po sebi i odlično se uklapa u priču", tvrdi glasnogovornik serije dodajući kako se nada da će gledatelji suosjećati s Toddom i njegovim problemima.

Prva epizoda serije "Coronation Street", koja se emitira četiri puta tjedno u 19.30, prvi je put prikazana 9. prosinca 1960. te otad postala prava kultna serija koju prati više od 13 milijuna gledatelja tv postaje ITV.