Prvi menadžer Beatlesa: I danas ne spavam zato jer sam ih prodao Epsteinu za 9 funti

KLJUČNI PODACI
  • Prvi menadžer Beatlesa ne može vjerovati da je prodao bend za 9 funti
  • Kratko nakon toga oni su postali popularni
Piše: T.M.
ponedjeljak, 24.10.2011. 15:52
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Prvi menadžer Beatlesa: I danas ne spavam zato jer sam ih prodao Epsteinu za 9 funti

Foto: Wikimedia

ALLAN WILLIAMS bio je prvi menadžer grupe Beatles. Prije nego što je bend postao planetarno popularan, Allan nije uvidio njihov potencijal te ih je prodao Brianu Epsteinu za, ni manje ni više, nego simboličnih 9 funti (danas ekvivalent za oko 250 funti) kao dio provizije od 15 posto koja mu je pripadala od njihovih ranijih svirki u Hamburgu.

Allan im je bio menadžer tri godine prije nego što je nastupila "Epsteinova era" 1962. godine, a ubrzo nakon toga i vrtoglavi uspjeh bend na svim glazbenih ljestvicama.

Danas 81-godišnjak, Allan je medijima priznao kako i danas nekad ne može spavati po noći jer ne može vjerovati da je napravio tako loš poslovni potez.

"I danas ponekad ne mogu spavati zbog toga iako je prošlo već 50 godina. Nitko nije mogao predvidjeti da će Beatlesi postati tako slavni. Tada je bilo 300 grupa u Liverpoolu koji su bili dobri ili još bolji od njih. Ja čak nisam ni dobio tih 9 funti na kraju", ispričao je.

Dodao je i kako se nakon tog poslovnog promašaja propio. "Sjećam se da sam ih gledao kako nastupaju ispred kraljice samo godinu dana kasnije i tada sam bacio jastuk u televizor. Danas više za ničim ne žalim, drago mi je da sam bio tamo u 1960-ima kada je sve to počelo", ispričao je.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije