Prvotravanjska šala: Beckhamov transfer u Japan, nafta u Tokiju

Piše:
utorak, 1.4.2003. 11:46
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Prvotravanjska šala: Beckhamov transfer u Japan, nafta u Tokiju

ENGLESKI nogometaš David Beckham prešao je u japanski klub, a u Tokijskom zaljevu otkrivene su goleme zalihe nafte: japanske su se novine u utorak natjecale u maštovitosti držeći se tradicije prvotravanjskih šala.

Dnevni list na engleskom jeziku Japan Times objavio je fotografiju u boji kapetana Manchester Uniteda s natpisom: "Beckham dolazi u momčad J-League", japansko državno prvenstvo.

U dugom napisu novine tvrde da je Beckham donio tu odluku nakon svađe s direktorom Manchester Uniteda sirom Alexom Fergusonom koji je kritizirao talent pjevačice Victorije, bivše članice sastava Spice Girl, Beckhamove supruge. Prema pisanju JT-a, britanska se zvijezda odlučila za japanski klub Urawa Reds, jer se Ferguson protivio njegovu prijelazu u europski klub.

Među novinama na japanskom jeziku ističe se Tokyo Shimbun koji je objavio da je vladina naftna kompanija otkrila "zalihe od 110 milijarda barela nafte u Tokijskom zaljevu, dakle gotovo koliko su i zalihe Iraka".

U napisu se kaže da je nafta "pronađena slučajno, kada se radilo na bušotini "onsena", izvora termalne vode za kojom su Japanci ludi.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije