Pušiona: Igra na mame i tate

Pušiona: Igra na mame i tate

ŽENE, kad mi uđu u stan, obično pređu prstom po nekom komadu namještaja i izgovore magičnu rečenicu `Vidi se da nemaš ženu u stanu.` Tu obično kažem `Jebi ga.` Pri tom ne mislim na prašinu nego na ženu.

Razgovor obično ide dalje ovako.

- Pa koja to normalna cura danas čisti iza nekog?
- Nisam mislila na to.
- Nego?
- Da te natjera da čistiš.
- E, jebiga, sad… je li ti ja izgledam kao netko koga možeš natjerat na nešto?
- To podsvjesno ide, idiote. Ne bi je sigurno dovuka u ovakvo nešto ako ti je imalo napeta. Znaš, na istu foru na koju se briješ, lickaš, sređuješ kad se ideš nać s nekom.
- Hm, možda mi zato veze tako kratko traju.

Enivej, ovaj srcedrapajući uvod trebao bi pokazati kako sam za popizdit kompetentna osoba za pitanja dugih veza i zajedničkog življenja.

Opet, ima nekih ljudi koje nazivaš prijateljima i koji imaju potrebu da, s vremena na vrijeme, pričaju s tobom o svojim problemima. Radiš i ti njima istu stvar pa ste, na kraju, jedan jedan.

To povjeravanje i žicanje savjeta obično se odvija unatoč činjenici da si ti apsolutno nekompetentan da išta kažeš o zadanoj tematici.

Stvar je u slobodnom vremenu. Imaš ga dosta pa ti nije frka potrošit ga na pričanje s nekim. Opet, nikad ne znaš, možda i napišeš nešto o tome pa ti se isplati. Vrijeme je novac.

Kad, za vrijeme takvog razgovora, pokušaš reći nešto, ovi obično kažu `Ma ne kužiš ti to, nisi nikad bio u takvoj situaciji.` ili `Jebe se tebi, tebi je sve igra.` pa se počneš osjećat kao pubertetlija ili dijete koje pokušava `odraslima` nešto reći, a ovi ga ne jebu 2%.

Još veći zajeb nastane ako si frend i s njom i s njim. Dogodi ti se da se počneš osjećati neugodno kad su oboje tu jer ti se čini da o njihovoj vezi znaš više od njih. Stvarno, jebote, kao dijete sa starcima koji se svađaju.

A još kad koriste fraze poput `dovesti vezu na višu razinu`, `odgojem usađene norme ponašanja`, `samoostvarenje`, `nekompatibilnost`… stvarno povjeruješ da se radi o nečem BITNOM, a to djeca ne kuže.

Pa se, jebiga, kad ti je sve već igra, počneš ponašati i na stvar gledati kao dijete.

Prije godinu dana, kad su Jagoda, Višnja, Lolek i Bolek bili još mali, ja sam se često igrao s njima.

Uvijek bi se igrali subotom jer bi ostale dane bili u školi. Došao bi naš prijatelj Jure i donio nam puno bombona. Onda bi mi pojeli te bombone i išli se vani igrati s drugom djecom.

Jure je znao nekog barbu koji je prodavao te bombone za igrat se i uvijek bi donio od njega zato što to nisu bili ovi obični bomboni šta ih se može kupiti u dućanu nego bomboni za igrat se subotom.

Meni je to igranje subotom bilo baš super jer se ne bi igrali na mame i tate, ne bi se igrali na rata, ne bi se igrali na aute, ne bi se igrali na ići na posao.

Meni je to bilo super jer smo se igrali na djecu. A i muzika bi tu gdje smo se igrali isto bila za djecu jer se ništa nije pričalo u njoj.

A kad bi se taj barba što bi nam puštao muziku umorio, mi bi se nastavljali igrati dalje. Neki opet na djecu, neki na zaljubljeni par, a neki na domaće životinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meni je bilo super igrati se na djecu i poslije toga. Otišao bih do nasipa, tamo iza Zrinjevca gdje su one velike igračke i s lulom u ustima vozio brod.

A nekad bi se u tom brodu igrao i na zaljubljeni par ali to bi trajalo samo do pristajanja jer… ma znate kakvi su mornari. Igraju se samo na more i brodove.

I dok smo se tako igrali, Lolek se zaljubio u Višnju, a Bolek u Jagodu. I one su se zaljubile u njih isto pa su se počeli igrati na zaljubljene parove. I to se nisu samo poslije muzike igrali na zaljubljene parove, nego cijelo vrijeme.

Dok bi se igrali s ostalom djecom, Jagoda bi svako malo došla do Boleka i poljubila ga pred svima tako da svi znaju da je ona njegova cura i da ga voli. A Lolek bi svako malo otišao do Višnje i to isto bi napravio.

A onda mi je Lolek, dok smo se tako igrali jedne subote, rekao kako on toliko puno voli Višnju da bi se s njom želio igrati na mame i tate.

Meni je to bilo bezveze jer kad se igraš na mame i tate, onda moraš zaraditi puno novaca, gledati televiziju, kupovati stvari, svađati se i više se s nekim drugim ne smiješ igrati na zaljubljeni par.

Ali, Loleku to ništa nije smetalo nego je cijelo vrijeme izgledao kao da jede Jurine bombone, čak i kada Jure nije bilo. Onda sam ja pomislio da to i nije baš bezveze, ali se svejedno nisam želio igrati na mame i tate.

A onda su svi četvoro završili školu i odrasli. A svi odrasli se, ne znam zašto, igraju na mame i tate. Pa su tako napravili i oni.

Ja sam ostao mali jer još nisam završio školu pa se nisam više imao s kim igrati, a ne možeš se s odraslima igrati na djecu i zaljubljene parove kad se oni cijelo vrijeme igraju na mame i tate.

A igra na mame i tate igra se na nastavke. Najprije se treba početi igrati na posao, onda na živjeti zajedno, onda na kuhanje, peglanje, čišćenje, a onda se kupi kućni ljubimac da se igrate na bebu. Na pravu bebu se igra tek u zadnjem nastavku.

Ja sam se onda s njima igrao na goste. Ja bih došao kod njih i bio bih gost. Onda bi me oni nudili s bombonima, dali mi da se igram s onom mojom lulom, pričali sa mnom o ozbiljnim stvarima, o politici, o poslu… znate kako se već igra na goste.

Meni je sve to bilo nekako presuper. Toliko super da sam pomislio kako bi se i ja trebao početi s nekim igrati na mame i tate. A onda bi se sjetio igranja na zaraditi puno novaca i igranja na čišćenje i peglanje pa bih svaki put odustao i nastavio se igrati na djecu i zaljubljeni par.

A onda mi je, dok smo se jednom igrali na goste, Višnja rekla kako joj je dosadilo igrati se na mame i tate jer se Lolek ne želi igrati s njom na čišćenje, peglanje i kuhanje nego se samo igra na posao i gledanje televizije. I da se to zove problem.

Dan poslije toga mi je Bolek rekao da je i njemu dosadilo igrati se mame i tate jer bi se on opet igrao na djecu i zaljubljeni par. I da se i to zove problem.

Tako da sam ja danas odlučio da...

Zapravo, koga briga za dječje odluke kad se one, ionako, mijenjaju iz dana u dan.

Profil Denisa Lalića

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara