Putin poručio nogometašima: Umjesto žvakanja pjevajte nacionalnu himnu

Piše:
srijeda, 28.7.2004. 16:02
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Putin poručio nogometašima: Umjesto žvakanja pjevajte nacionalnu himnu RUSKI je predsjednik Vladimir Putin igračima svoje nogometne reprezentacije poručio da počnu pjevati državnu himnu umesto da za njezina izvođenja žvaču kaugume.

Ruski je tabloid Zhizn, naime, objavio da je Putin nazvao šefa ruskog olimpijskog odbora Leonida Tjagačjova i zatražio da se takva uputa prenese dužnosnicima nogometnog saveza. Bio je navodno vrlo nezadovoljan što se na televizijskim ekranima, za vrijeme izvođenja ruske himne na početku utakmice Rusije i Španjolske na nedavnom europskom prvenstvu, jasno vidjelo da ruski reprezentativci žvaču kaugume.

"Putin je poručio momcima da državnu himnu počnu shvaćati ozbiljnije. Članovi drugih reprezentacija ne samo da pjevaju riječi himne nego im se na izrazima lica vidi da su na nogometnom igralištu spremni dati maksimum za svoju zemlju. A naši? Naši se cerekaju i žvaču", rekao je jedan od trenera ruske reprezentacije Vjačeslav Koloskov.

Godine 2001. ruske su vlasti za državnu himnu ponovo vratile staru sovjetsku svečanu pjesmu, ali uz izmijenjene riječi. Svi su igrači dobili novi tekst uoči svjetskog nogometnog prvenstva 2002. godine, ali izgleda da ga još nisu usvojili.