Pythoni spremaju odgovor na "Pasiju"

Piše:
srijeda, 24.3.2004. 19:01
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Pythoni spremaju odgovor na "Pasiju"

ČUVENI britanski komičari okupljeni pod imenom Monty Python odlučili su odgovoriti na neviđenu histeriju koja se razvila oko filma "Pasija" Mela Gibsona.

Punih 25 godina nakon premijere filma "Life of Brian", Pythonovci će u SAD-u isti film ponovo pustiti u kino distribuciju kao odgovor na "Pasiju", film o životu Isusa koji ovih dana obara sve rekorde gledanosti, javlja BBC.

"Life of Brian" je biblijska satira u kojoj glavnog lika, Židov iz Nazareta s imenom Brian, narod prihvati kao Mesiju nakon čega ga Rimljani razapnu.

Film Pythonovaca bio je obilježen kao blasfemičan i prije nego što je prvi put prikazan u kinu. EMI Films, tvrtka koja je u početku financirala film, povukla se iz projekta u strahu da će film biti previše kontroverzan. No tada je uskočio slavni Beatle George Harrison, koji je financirao projekt do realizacije.

Henry Jaglom, predsjednik tvrtke Rainbow, koja je distributer filma "Life of Brian", izjavio je za BBC kako će re-izdanje čuvene komedije "poslužiti kao protuotrov za histeriju oko Gibsonova filma".

Jaglom je dodao kako su se preživjeli članovi Monty Pythona složili kako je "pravo vrijeme za reizdanje filma".

Reklame za "Life of Brian" koje će se emitirati na američkim TV stanicama sadržavat će slogane "Mel or Monty?" i "The Passion or The Python?".