"Gigli" vodi po broju nominacija za Zlatnu malinu

Piše:
utorak, 27.1.2004. 11:13
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

"Gigli" vodi po broju nominacija za Zlatnu malinu MOŽE li biti gore za hollywoodski par godine? Isti tjedan kad je Jennifer Lopez potvrdila da je okončala svoju medijski omiljenu vezu s Ben Affleckom, "Gigli" film na čijem su snimanju započeli svoju romansu postao je vodeći po broju nominacija za nagradu koja se u SAD-u dodjeljuje najgorim filmskim ostvarenjima u protekloj godini Zlatnu malinu.

Devet nominacija za Zlatnu malinu (Golden Raspberry ili Razzie) za 2003. otišlo je u ponedjeljak "Gigliju", mafijaškoj komediji s Affleckom i Lopez u glavnim ulogama, koju je kritika mrzila, a publika ignorirala.

"The Cat in the Hat", obrada dječjeg klasika Dr. Seussa, odmah je iza "Giglija" s osam nominacija, uključujući i onu za najgoreg glumca za Mikea Myersa.

Iako se Jennifer Lopez čini kao glavna favoritkinja za najgoru glumicu, ima ozbiljnu konkurenciju.

Tu je Angelina Jolie koja glumi humanitarku u "Beyond Borders" kao i Kelly Clarkson, natjecateljica u "American Idolu", čiji je debi u "From Justin to Kelly" nagrađen nominacijom za Zlatnu malinu.

"Anđeli" Drew Barrymore i Cameron Diaz također su nominirane za najgore glumice za film "Charliejevi anđeli".

Sylvester Stallone, zli mastermind koji video-igricama želi zavladati svijetom u "Spy Kids 3-D: Game Over" dobio je svoju 30 nominaciju za Zlatnu malinu, više nego ijedan glumac u povijesti ove nagrade koja se dodjeljuje dan prije Oscara.

Ben Affleck je nominiran za najgoreg glumca za Zlatnu malinu za izvedbu u "Gigliju", ali i za "Daredevil" i "Paycheck".

Zlatne maline bit će podijeljene 28. veljače, a dodjelu nagrada ustanovio je 1980. godine John Wilson, koji se opisivao kao "cinični filmski manijak" i osnovao žiri od 537 članova iz 38 američkih saveznih država i 12 drugih zemalja.