"Hitna služba": Goran Višnjić i Noah Wyle upleteni u političku noćnu moru

Piše:
ponedjeljak, 19.5.2003. 12:11
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

"Hitna služba": Goran Višnjić i Noah Wyle upleteni u političku noćnu moru

TREBALO je krenuti na put u Kongo i iskusiti pištolj uperen u sljepoočicu da bi se dr. Carter osjećao kao svoj čovjek.

Tijekom devet sezona, lik koji tumači Noah Wyle u "Hitnoj službi" pokušavao se otresti svoje aristokratske prošlosti. Cijelo to vrijeme, trpio je ovisnost o drogama i alkoholu, gotovo fatalan napad jednog pacijenta te, prošli mjesec, smrt svoje bake, vjerojatno njemu najbliže potpore.

Sada Carter konačno može osjetiti potvrdu samog sebe.

"Mislim da je u tom liku prevladavao osjećaj da je njegov cijeli život bio pomalo diletantski", izjavio je Wyle u stanci snimanja scena za konačnicu ovogodišnje sezone na Oahuu, koji je služio kao zamjena za afrički ambijent.

"Mislim da on kao muškarac nikada nije bio uistinu stavljen na test, nikad nije stao u prve redove za bilo što".

To se mijenja u "Kisangani", posljednjoj epizodi ovogodišnje sezone, prikazanoj u SAD-u proteklog četvrtka. Carter odlazi u centralnu Afriku kako bi se pridružio dr. Luki Kovaču (Goran Višnjić) u Međunarodnoj udruzi liječnika, skupini poput Liječnika bez granica.

Dva liječnika nađu se upleteni u političku noćnu moru kad se brinu za vladina vojnika u svojoj improviziranoj ambulanti, a u demoliranim kamionima naiđu bijesni Mai-Mai pobunjenici mašući strojnicama.

Wyle dramsku epizodu snimanu na Havajima naziva najsvjetlijim trenutkom svojeg boravka u seriji, te kaže da će Carterova prekomorska služba imati veliki utjecaj na lik koji glumi.

"Mislim da će on, kad se vratim sljedeće sezone, biti jako drukčiji momak", rekao je Wyle.

Poput Wylea, i Višnjić ove epizode vidi kao prekretnicu za svoj lik liječnika koji je u protekloj sezoni optužen za smrt pacijenta, gotovo ubio studenta medicine u prometnoj nesreći te se okrenuo alkoholu i prostitutkama.

"Ovo je svakako jedan od velikih događaja u Lukinom životu", rekao je Višnjić.

Ovo nije prvi put da je "Hitna služba" snimana na Havajima. Jedna od epizoda prošlog svibnja, koja je prikazivala posljednje dane dr. Marka Greenea prije nego je podlegao tumoru na mozgu, također je snimana na Oahu.

Kritičari su ponekad loše ocjenjivali epizode snimane izvan zidova bolnice County General. Međutim Wyle, kao i producent Chris Chulack, tvrde da će gledatelji biti "ugodno iznenađeni" ovim pothvatom u Africi.

A za Wyleov lik, koji napokon stoji u središtu hitne službe nakon što su seriju postepeno napustili glavni glumci George Clooney, Anthony Edwards i Eriq La Salle, ovo je odlučujući trenutak.