"Moj život sa Sinatrom": Memoari šefa posluge u knjižarama

Piše:
utorak, 1.7.2003. 12:36
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

"Moj život sa Sinatrom": Memoari šefa posluge u knjižarama PETA obljetnica smrti pjevača i glumca Franka Sinatre bila je povod za organiziranje nekoliko priredbi i ponovno izdavanje nosača zvuka u Sjedinjenim Državama... kao i za objavljivanje knjige uspomena njegova nekadašnjeg šefa posluge.

George Jacobs, koji je petnaestak najburnijih godina bio šef posluge slavnog pjevača i glumca, objavio je knjigu pod naslovom "Mr.S: My Life with Frank Sinatra".

Jacobs kojemu je danas 75 godina, radio je za Sinatru od 1953. do 1968., u doba legendarnog "Rat packa", kako se zvala pjevačeva skupina prijatelja koji nisu bili na dobru glasu. Među njima su bili Dean Martin, Sammy Davis Jr. i glumac Peter Lawford, šogor predsjednika Kennedyja.

To su razdoblje Sinatrina života obilježile veze s dvama klanovima: Kennedyjevima i mafijom.

Šef posluge koji se s gorčinom sjeća uvredljivih primjedaba Joea Kennedyja, predsjednikova oca, koji mu se rugao jer je bio crnac i Židov, opširno opisuje šale Johna K. Kennedyja.

Jacobs priča kako je mladi senator koncem 1950.-ih uzimao kokain i ljubovao s damama koje mu je "namjestio" Sinatra.

Neka su poglavlja posvećena Sinatrinim romansama s glumicama Avom Gardner i Marilyn Monroe, koje su nakon razvoda od legendarnog bejzbol igrača Joea DiMaggia i dramatičara Arthura Millera pronalazile utjehu u pjevačevu naručju, kako piše Jacobs.

Autor uspomena o Franku Sinatri također priča kako ga je gazda otpustio kad je posumnjao da održava vezu s njegovom tadašnjom suprugom, glumicom Miom Farrow.

(Hina) vrad bnš