"Pasija" i dalje najgledanija u sjevernoameričkim kinima

Piše:
ponedjeljak, 8.3.2004. 11:48
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

"Pasija" i dalje najgledanija u sjevernoameričkim kinima FILM Mela Gibsona "Pasija" zadržao se ovog vikenda na prvom mjestu sjevernoameričkog boxofficea zaradivši još 51,4 milijuna dolara, prema brojkama specijalizirane tvrtke Exhibitor Relations od ponedjeljka.

Film koji, prema mišljenju njegovih kritičara, potiče antisemitizam, zaradio je u dva tjedna ukupno 212 milijuna dolara.

"Starsky i Hutch", koji se temelji na televizijskog seriji iz 70-ih, s Benom Stillerom i Owenom Wilsonom u glavnim ulogama, zauzeo je drugo mjesto s 29 milijuna dolara prihoda.

Pustolovni film "Hidalgo" (sa zvijezdom "Gospodara prstenova" Vigom Mortensenom u glavnoj ulozi) na trećem je mjestu s 19,6 milijuna dolara, a na četvrtom je romantična komedija "Pedeset prvih poljubaca", sa 7,7 milijuna.

"Twisted" je na petom, s 5 milijuna, a iza njega su tinejdžerska komedija "Confessions of a Teenage Drama Queen" (4 milijuna), "Gospodar prstenova: Povratak kralja" (3,1 milijun), "Dirty Dancing: Havana nights" (remake kultnog filma "Dirty Dancing" iz 1987.), čija se radnja događa na Kubi prije Castra (2,8 milijuna), i "Miracle" koji priča o olimpijskom pothvatu američke hokejaške momčadi (2,6 milijuna).