"Troja" najgledanija u američkim kinima proteklog vikenda

Piše:
ponedjeljak, 17.5.2004. 10:20
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

"Troja" najgledanija u američkim kinima proteklog vikenda

"TROJA", povijesni spektakl s Bradom Pittom u glavnoj ulozi, proteklog je vikenda zauzeo prvo mjesto gledanosti u američkim i kanadskim kinima, objavila je u ponedjeljak specijalizirana tvrtka Exhibitor Relations.

Superprodukcija koja okuplja popularna glumačka imena poput Pitta (u ulozi Ahila), Erica Banu (Hektor), Orlanda Blooma (Paris) te Petera OToolea (Prijam), uz novu žensku nadu Diane Kruger u ulozi Helene, ostvarila je prihod od 45,6 milijuna dolara, svrgnuvši horor film "Van Helsing" s trona najgledanijeg.

"Van Helsing", koji pripovijeda o sukobu lovca na čudovišta i grofa Dracule i njegova carstvo zla, zauzeo je drugo mjesto s 20,1 milijunom zarađenih dolara na kinoblagajnama.

Treće mjesto pripalo je tinejdžerskoj komediji "Mean Girls", koja pripovijeda o suparništvu dviju srednjoškolki, s 10,1 milijunom dolara ostvarenog prihoda.

Na četvrtom je mjestu "Breakin all the rules", nova komedija s Jamie Foxx i Gabrielle Union s 5,3 milijuna dolara prihoda, dok "Man on Fire", akcijski film s Denzelom Washingtonom, zauzima peto mjesto s 5,25 milijuna dolara prihoda.