Raj za prave gurmane: Probajte hrvatska jela, vina i maslinova ulja na Dalmacija Wine Expo

KLJUČNI PODACI
  • Dalmacija Wine Expo održava se 29. i 30. travnja u Makarskoj
  • Očekuje se da će okupiti 150 proizvođača vina, delikatesa i maslinovih ulja
Piše: N.Š.
utorak, 5.4.2011. 17:24
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Raj za prave gurmane: Probajte hrvatska jela, vina i maslinova ulja na Dalmacija Wine Expo

Foto: Službeni logo

DALMACIJA WINE EXPO vodeći je enogastro festival u Dalmaciji, a ove će godine 29. i 30. travnja okupiti više od 150 proizvođača vina, delikatesa i maslinovih ulja, stotinu predstavnika vrhunskih restorana i hotela te najbolje hrvatske kuhare. Program obuhvaća vinski sajam, događanja Olea Croatica, Perfect Match i Zvijezde kuhaju, predavanja te niz kulturnih događanja. Drugi po redu Dalmacija Wine Expo donosi niz novosti.

Uživanje u vrhunskoj gastronomiji po prihvatljivim cijenama

Izložbeni dio sajma pružit će pregled hrvatske enogastro scene. Maslinova ulja ocjenjivat će se na natjecanju pod nazivom "Olea Croatica", dok će tijekom događanja "Perfect Match" kuhari vodećih dalmatinskih restorana i predstavnici medija ocijeniti vina na temelju sparivanja s uobičajenom dalmatinskom gastro ponudom. Pomno birani glasači, zaljubljenici u hranu, glasanjem će odabrati najbolje restorane Dalmacije, dok će na događanju pod nazivom "Zvijezde kuhaju" ponajbolji hrvatski kuhari omogućiti gostima da uživaju u vrhunskoj gastronomiji po prihvatljivim cijenama. Nizom edukacija i stručnih predavanja tijekom sajma organizatori žele potaknuti širenje i razmjenu znanja o gastronomiji. Program će upotpuniti niz kulturnih događanja, poput koncerata i izložbi.

"Želja nam je na jednom mjestu okupiti sve aktere dalmatinske gastro scene"

Do sad su otvorene prijave za sudjelovanje u programima festivala, a vinari, uljari te proizvođači delicija mogli su se prijaviti do 4. travnja. Oni će tijekom trajanja izložbe imati priliku predstaviti svoje proizvode, susresti se s posjetiteljima i približiti im gastro ponudu regije. "Želja nam je na jednom mjestu okupiti sve aktere dalmatinske gastro scene. Na sudjelovanje i suradnju pozivamo sve naše vinare, uljare i proizvođače delicija jer vjerujemo da i Hrvatskoj i svijetu imaju što pokazati. Istodobno, želimo Dalmacija Wine Expo uspostaviti ne samo kao izložbeni prostor, već i kao mjesto razmjene znanje i obrazovanja o gastronomiji. Stoga smo organizirali niz popratnih događanja koja će se održati paralelno s izložbom. Naš poziv je, naravno, upućen i posjetiteljima, za koje smo osigurali smještaj već od 80 kuna", rekao je Milan Ožić, voditelj organizacijskog tima. Festival se održava u Makarskoj, 29. i 30. travnja.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije