Range Rover Davida Beckhama prodan za 36.000 eura

Piše:
ponedjeljak, 3.5.2004. 09:55
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Range Rover Davida Beckhama prodan za 36.000 eura

RANGE Rover Davida Beckhama, najpopularnijeg nogometaša na svijetu, prije nekoliko dana je prodan na eBay-u po cijeni od 24.100 GBP.

Beckham je Range Rover 4.6 HSE kupio još 1998. godine po cijeni od nevjerojatnih 65.401 GBP odnosno skoro 100.000 eura. Sasvim očekivano jer je riječ o specijalnoj izvedbi modela, te brojnim nadogradnjama za koje se uglavnom odlučio Beckham. Najluksuzniji britanski terenac je tako dodatno bio opremljen grijanim sjedalima presvučenim specijalnom kožom, zatamnjenim staklima, krovnim otvorima, 18-inčnim aluminijskim naplatcima, dvozonskom klimom i daljinskim centralnim zaključavanjem.

Vozilo kojim je Becham pokupio ženu Victoriu nakon što je rođen sin Brooklyn dodatno je opremljeno cjelokupnom multimedijom, koja uključuje Philipsovu satelitsku navigaciju s LCD zaslonom u boji i audiosustav u kombinaciji Harmon Kardon zvučnici i Sony XR-CA 600 centralna jedinica. Još jedna posebnost je da vozilo posjeduje sustav grijanja neovisan o radu motora.

Range Rover je u besprijekornom stanju što potvrđuje i 12-mjesečna garancija. Posljednji servis je napravljen 20. ožujka 2002. godine do kada je David napravio 88.931 milja (143.090 km).
U posljednje vrijeme, otkako je njegov vlasnik prešao iz Manchester Uniteda u Real Madrid, terenac je uglavnom stajao, pa je do danas nakupio tek dodatnih desetak tisuća kilometara.

Od vidljivih oštećenja, na vozilu je tek uočljivo nekoliko ogrebotina od kamenčića i blago oštećenje prednjeg odbojnika. Stoga je sasvim nerazumljivo kako je jedno vozilo tako poznate javne ličnosti postiglo razočaravajuće nisku cijenu.

Internet aukcija je startala 16. travnja s početnom cijenom od 1 GBP odnosno oko 11 kuna. Prva ponuda je iznosila tek 1.20 GBP, da bi se deset dana kasnije popela na konačnih 24.100 GBP. Ponosni vlasnik je registriran pod imenom cantonadog.

Miljenko Nikolić