Raspao se Tram 11

Piše:
ponedjeljak, 27.10.2003. 20:21
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Raspao se Tram 11

NAKON najave izlaska trećeg studijskog albuma hip-hop grupe Tram 11, došlo je do prestanka suradnje dvojca Srđana Čuka aka Generala Woo-a i Nenada Šimuna aka Targeta, dvojca koji je činio ovu repersku grupaciju.

Budući da su do danas ipak snimljene četiri nove pjesme uključujući još uvijek aktualni singl "Šta ćeš sad", koji se u radio eteru pojavio tijekom ljeta, diskografska kuća Menart odlučila je  početkom dvanaestog mjeseca objaviti kompilacijski album pod imenom "Tajna crne kutije - The Best of Tram 11". Tako će ipak na kraju, kako je i bilo najavljivano izaći Tramova "Tajna crne kutije" ali s nešto izmjenjenim sadržajem.
 
Na žalost, ovo će biti  posljednje izdanje grupe Tram 11 koju se smatra jednom od začetnika zagrebačke, a i hrvatske hip hop scene. Uz četiri nove pjesme na popisu će se naći sve njihove uspješnice među kojima i kultna generacijska pjesma iz 96  "Hrvatski velikani" s kojom je napravljen pravi boom na tadašnjoj domaćoj sceni.

Njihovi prvi radovi utabali su put za neke nove ideje, stilove i "klince" koji su se  u to pionirsko vrijeme okupili oko Blackout Projecta da bi kasnije stvorili ono što danas zovemo urbanom hrvatskom glazbom.

S njihova dva albuma, "Čovječe ne ljuti se" i "Vrućina gradskog asfalta" za potrebe kompilacije izvučeni su uspješni singlovi kao što su "Kaj ima lima?", "Malu na stranu",  "Jedno", "Pad sistema", "A Vi svi", "ČovjeČe ne ljuti se"...

Uz kompilacijski CD bit će priložen i CD s mix tape-ovima skladbi na kojima su Tramovci učestvovali tj. imali featuring s drugim izvođačima, a vjerujemo da će fanove  razveseliti i demo snimke koje nigdje do sada  nisu imale priliku biti objavljene.

Album će biti pojačan knjižicom u kojoj će iz pera Velimira Grgića biti predstavljeno cjelokupno stvaralaštvo Tram 11-a nazvanog po tramvajskoj liniji koja veže istočni (Dubrava) sa zapadnim (Črnomerec) dijelom grada Zagreba u kojima su stasali General Woo i Target.

Tijekom studenog pojavit će se najavni singl radnog naziva "Školska". Sa svojim aktualnim tekstom i izražajnom interpretacijom Woo-a i Targeta pjesma će idealno "leći" u predizbornoj groznici i zasigurno biti glavnim radijskim favoritom predstojećih mjeseci. Također se planira i snimanje video broja na spomenutu skladbu čija se televizijska premijera očekuje krajem 11 mjeseca.