Rovinj World Music Festival

Piše:
utorak, 4.7.2006. 10:01
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Rovinj World Music Festival

ROVINJ World Music Festival održat će se od 21. do 22. srpnja 2006. u Rovinju. Ovo je prva godina održavanja Festivala, a podupire ga Grad Rovinj i TZ Grada Rovinja te Tamara Obrovac kao programski savjetnik.

Festival će svim glazbenim sladokuscima ponuditi vrhunske koncerte world music-a, kao jednog od najdominantnijih i najotvorenijih glazbenih  trendova današnjice. World music ili glazba svijeta glazbena je vrsta koja unutar suvremene interpretacije svoju inspiraciju crpi iz glazbene baštine različitih kultura.

Tako će posjetitelji ove godine imati priliku poslušati world music sastav Terra Folk iz Slovenije, Maczde Karpate iz Francuske  te ženske klape Neverin iz Kaštela i Tehu iz Cresa.

Nastup Tamara Obrovac Transhistria Ensemblea 29. lipnja u Rovinju bio je glazbena pretpremijera 
Rovinj World Music Festivala ujedno i promocija posljednjeg albuma Daleko je... koji je već osvojio glazbenu publiku i kritiku.

Tamarina kvaliteta i popularnost potvrđena je i na ovogodišnjoj dodjeli diskografskih nagrada Porin gdje je slavila u tri kategorije; za najbolji album etnoglazbe, najbolju žensku vokalnu izvedbu i za duet s Tedijem Spalatom.

 

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije