Ruski homoseksualci: Vladimir Putin je naš!

Piše:
petak, 24.8.2007. 19:25
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Ruski homoseksualci: Vladimir Putin je naš!

ZAHVALJUJUĆI fotografijama na kojima gol do pojasa pozira kraj rijeke, Vladimir Putin konačno je na svjetske naslovnice došao u nepolitičnom kontekstu, a to mu je, tvrde analitičari, i bio cilj. Ipak, ruski predsjednik vjerojatno nije očekivao da će postati novi miljenik "ruskog gay lobija" - tamošnji internetski forumi i gay stranice preplavljene su komplimentima na račun Putinovog "macho izgleda", pa je proglašen novom gay ikonom.

Iako su svjetski mediji prestali raspredati o "spontanim fotografijama" Vladimira Putina, simljenog u šetnji pored rijeke i bez majice, ruska javnost i dalje naveliko komentira neuobičajen potez ruskog predsjednika. Dok jedni u svemu vide očajnički potez da stekne naklonost tamošnjeg stanovništva, drugi, a prvenstveno gay populacija, oduševljeni su fotografijama i "vremešnog frajera" prozivaju "nevjerojatno zgodnim".

Osim što im je jako zgodan, ruski homoseksualci smatraju kako je na fotografije pristao da bi tamošnju javnost senzibilirao po pitanju seksualnih manjina, pa ga nazivaju "junakom" i "ultimativnom gay ikonom". Fotografije ih podsjećaju na scene iz filma "Planina Brokeback", koji je po izlasku u SAD-u, ali i ostatku svijeta, podigao mnogo prašine.

"Putin je naš", "Budi poput Putina" i slični novinski naslovi posljednjih su dana prisutni u medijima, pa je sasvim jasno da je predsjednik nesvakidašnjim fotosessionom zaradio pozitivne bodove.

Ipak, analitičari tvrde kako fotografije nemaju nikakve veze s homoseksualizmom - Stanislav Belkovsky iz Instituta za nacionalnu strategiju smatra kako je Putin fotografijama htio pokazati da se i veliki državnici znaju opustiti, te da time poručuje kako je spreman za mirovinu.

D.K.
Foto: Daily Mail