Ruski rulet uživo na TV ekranima

Piše:
nedjelja, 5.10.2003. 10:22
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Ruski rulet uživo na TV ekranima SAMOZVANI "stručnjak za kontrolu uma", Britanac Derren Brown u živom će televizijskom prijenosu na Channelu 4 zaigrati ruski rulet, a sigurnu smrt planira izbjeći čitajući misli.

Brown će u živom televizijskom prijenosu koji će emitirati britanski Channel 4, uz pomoć jednog odabranika od 32,000 dobrovoljaca, staviti jedan metak u revolver i zadigrati smrtonosnu igru ruskog ruleta.

Brownov će "asistent" znati u kojoj se komori revolvera nalazi metak, a "stručnjak za kontrolu uma" zamolit će ga da polako broji od jedan do šest. Brown planira nekoliko puta pritisnuti okidač držeći cijev na sljepočnici prije nego što dođe do komore koja sadrži metak.

Kako tvrdi Derren Brown, upotrebom "sofisticiranih psiholoških tehnika"  moći će prema boji glasa svog "asistenta" odrediti u kojoj se komori nalazi metak. Kad dođe do komore koja po Derrenu sadrži metak, ispalit će pištolj u zrak.

Brown je ustvrdio kako će "povući okidač samo ako bude 100% uvjeren da komora ne sadrži metak". Cijeli će se show emitirati s nekoliko sekundi zakašnjenja, kako gledateljima ne bi bila prikazana krvava scena ako nešto pođe po zlu.

Protiv igre sa smrću pred televizijskim kamerama glas su digli mnogi u Velikoj Britaniji, a među njima se našao i načelnik policije južnog Yorkshirea, ujedno i dopredsjednik udruge načelnika policije Rick Naylor, koji je stvar nazvao "neodgovornom".

"U šoku sam. Tako nešto šalje potpuno krivu poruku" - izjavio je Naylor.

"Nakon što to vide na televiziji, pojavit će se klinci koji će to htjeti kopirati i može doći do tragičnih posljedica." - dodao je zabrinuti policijski načelnik.