Slavno pariško groblje želi se riješiti Jima Morrisona

Piše:
ponedjeljak, 3.5.2004. 15:20
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Slavno pariško groblje želi se riješiti Jima Morrisona SLAVNO, 200 godina staro pariško groblje Le Pere Lachaise, koje godišnje posjeti oko dva milijuna turista, želi se riješiti jedne od svojih atrakcija Jima Morrisona, nekadašnjeg frontmana kultne rock skupine The Doors, izjavio je Christian Charlet, zadužen za održavanje 70.000 grobova.

"Htjeli bi se riješiti Morrisona jer nam uzrokuje brojne probleme...no, nažalost, Amerikanci ga ne žele natrag", kazao je Charlet.

Požalio se da obožavatelji Morrisona nemaju nikakvog poštovanja prema mrtvima, već, kako je rekao, "rade što im se prohtije, kao da su došli na rave party". "Piju hektolitre piva, puše travu, i zamislite, seksaju se među grobovima", dodao je Charlet.

Kako ovaj mjesec slavi 200. godišnjicu, Le Pere Lachaise je popularniji nego ikada do sada. Golemi park površine 44,5 hektara na sjeveroistoku Pariza je sa 6.000 brižno njegovanih drveća i fantastičnim skulpturama prava je oaza mira i zelenila.

Osim Morrisona, turisti i štovatelji dolaze odati počast Oscaru Wildeu, Fredericu Chopinu, Edit Piaf, Molieru, Marcelu Proustu, Balzacu, Mariji Callas, Yvesu Montandu i Simone Signoret i brojnim drugim slavnim i manje slavnim ličnostima. Tako je, recimo, sudeći po skulpturi, ljepuškasti mladi novinar Victor Noir, ubijen 1870. godine, postao mjestom hodočašća za žene koje pokušavaju začeti, te u uvjerenju da će im to pomoći, redovito glancaju Victorovo međunožje koje je tijekom vremena poprimilo visoki sjaj.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije