Slijepac dobio 360 dolara kazne za pogrešno parkiranje

Piše:
petak, 25.7.2003. 05:56
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Slijepac dobio 360 dolara kazne za pogrešno parkiranje GOTOVO 360 dolara kazne za pogrešno parkiranje priličan je iznos. A što reći kad toliko sakupi slijepac?

To se dogodilo Mikeu Perryu iz Chicaga, koji, naravno, nije imao pojma da ga grad toliko tereti. To je saznao tek kad je otišao u gradsku upravu da bi mu izdali dozvolu za ulično sviranje (usna harmonika).

Perry je od djetinjstva slijep i nikad u životu nije upravljao automobilom. No, brat ga je nagovorio da registriraju auto na njegovom ime. Nemarnim odnosom prema prometnim propisima Perryev brat skupio je 360 dolara kazne za pogrešno parkiranje. Da stvar bude gora u međuvremenu je završio u zatvoru, ali ne zbog pogrešnog parkiranje već drugog kaznenog djela. I kad je Perry došao u gradsku upravu podići dozvolu za ulično sviranje, dočekalo ga je neugodno iznenađenje.

Rekli su mu kako je dužan 360 dolara kazne za pogrešno parkiranje i da neće dobiti dozvolu za sviranje dok ne plati taj iznos.

Budući da je nezaposlen Perry je svoju nesreću ispričao novinaru Chicago Tribunea. Nije prošlo puno vremena i javio se jedan dobročinitelj koji je platio kaznu i taku omogućio slijepom Perryu da dobije dozvolu za ulično sviranje.