Spašen dupin koji se jutros nasukao u Stobreču

Piše:
četvrtak, 25.11.2004. 16:09
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Spašen dupin koji se jutros nasukao u Stobreču MLADI dupin koji se jutros nasukao u plićaku kod Stobreča spašen je i, nakon kraćeg nećkanja, otplivao je u dubinu.

Stručnjaci s Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu rekli su da je dupin, dugačak metar i 40 centimetara, ozlijedio peraje i da je to vjerojatno razlog što se zaputio u plićak tražeći sigurnost.

Cijelo prijepodne dvjestotinjak Stobrečana pratilo je napore da se dupin odvuče iz plićaka, a to su ribari uspjeli tek kad su im u pomoć priskočili ronioci.

Prvo su, što vukući iz ribarice, što gurajući iz plićaka uspjeli dupina odvući na tri metra dubine, ali je on ostao na mjestu, stalno pogledavajući prema obali. Kako se nije micao, ronioci i ribari su ponovili akciju i odvukli ga dalje u uvalu, na dubinu od osam metara. Nakon toga je dupin, već prozvan Fliper, otplivao.

Pripadnici Pomorske policije kažu da ga više ne vide u stobrečkoj uvali, no neki od onih koju su s dobrim željama i navijajući za Flipera pratili "odcukavanje", još se ne miču. Za svaki slučaj.