Špijunske snimke Opelovih noviteta

Špijunske snimke Opelovih noviteta

I DOK ne prestaju komentari oko nove Opel Astre premijerno predstavljene hrvatskoj javnosti na ZG Auto Showu, donosimo vam prve snimke tri nova modela, koja će najvjerojatnije biti lansirana do kraja godine.

Prodaja nove Astre je upravo krenula širom Europe, a britanski magazin Channel4 donosi prvi špijunske snimke njene trovratne inačice. Kao što se i očekivalo, izvedba s parom vrata manje će biti naklonjena sportski orijentiranoj klijenteli odnosno mlađoj populaciji. Prednji kraj vozila je ostao isti, dok su najveće promjene vidljive naravno na boku.  Stražnje bočno staklo je izvedeno u obliku trokuta, a masivni C nosač već je predmetom negativnih kritika.

Ukoliko serijska izvedba zadrži ovakvu koncepciju sa širokim mrtvim kutom, sigurnost u vožnji bi mogla biti narušena. Zbog distinkcije s petvratnom Astrom, Opel će se najvjerojatnije odlučiti za blagu modifikaciju stražnjeg kraja. Postupak je to sličan onome što je Fiat napravio s modelom Stilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebna atrakcija je stakleni krov sličan onome predstavljenom na konceptu GTC Geneve, koji će biti ponuđen već iduće godine. Prema neslužbenim izborima Astra s tri vrata na tržište stiže već na jesen ove godine.

Karavani su posebno popularni u razvijenim zemljama, a pogotovo u Njemačkoj, koja je za Opel najvažnije tržište. Stoga se užurbano razvija i karavanska izvedba, koja će biti predstavljena paralelno s trovratnim kompaktom. Tijekom iduće godine trebala bi biti lansirana najatraktivnija izvedba, a to je kabriolet s metalnim sklopivim krovom odnosno tzv. CC izvedba (coupe-cabriolet).

Posljednji u nizu noviteta je Zafira, koja unatoč godinama bilježi odlične prodajne rezultate. Dobitna kombinacija se ne mijenja, pa će nova Zafira dobiti tek blago izmijenjeni vizualni identitet. Tako barem sugeriraju špijunske fotografije iz kojih je nažalost nemoguće zaključiti nešto više. Za očekivati je daljnje podizanje završne obrade i funkcionalnosti, a sasvim sigurno će biti poboljšana i dinamička svojstva. Zafira će dijeliti platformu s novom Astrom, a premijera se također očekuje na jesen.

Opel definitivno krči put prema tronu, a najteži zadatak imaju upravo nova Astra i Zafira. Astra snage mora odmjeriti s novim Golfom i nadolazećim Focusom, dok nova Zafira ima težak zadatak da uspkos sve brojnijoj konkurenciji (Renault GrandScenic i društvo) zadrži status najpopularnijeg monovolumena u Njemačkoj. 


Astra


Astra


Zafira


Zafira


Astra Wagon


Astra Wagon

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara