Spriječen ulazak turbo folka u Hrvatsku

Piše:
utorak, 30.11.2004. 15:55
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Spriječen ulazak turbo folka u Hrvatsku

PREMA svemu sudeći, izvođači srpskog turbo folka zasad će ostati osuđeni na nastupe u opskurnim klubovima na periferijama gradova i u manjim mjestima. Naime, nakon što je u medije procurila informacija o tajnim pregovorima Tončina Huljića i srbijanskog tajkuna Željka Mitrovića oko prodaje Croatia Recordsa, prošle su se srijede sastali dioničari te izdavačke kuće i Huljiću zabranili prodaju.

Početkom listopada srbijanski tabloid Kurir objavio je intervju s vlasnikom Pink TV-a Željkom Mitrovićem, u kojem je ovaj dao naslutiti da planira kupiti većinski udio u Croatia Recordsu. Mitrović je mislio ući u najveću hrvatsku glazbenu izdavačku kuću kupnjom tvrtke Autor u vlasništvu Tončija Huljića, koja je pak u vlasništvu većinskog paketa dionica Croatia Recordsa.

Na taj bi način srbijanskim turbo folk izvođačima, kakve Mitrović promiče u svojim medijskim projektima, bio širom otvoren ulazak u hrvatske medije, što se nije svidjelo dioničarima Croatia Recordsa.

Nacional u novom broju piše kako su dioničari CR-a na čelu s Miroslavom Škorom i Hrvatskim društvom skladatelja u srijedu 24. listopada organizirali sastanak dioničara, na kojem je Huljiću zabranjena prodaja. Tjednik piše kako će Croatia Records umjesto Mitrovića kupiti domaći konzorcij.