Steinmetz sredio novu Tigru

Piše:
srijeda, 24.11.2004. 09:39
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Steinmetz sredio novu Tigru

STEINMETZ, jedan od najcjenjenijih Opelovih tunera, novim proizvodom pokušava razuvjeriti sve one koji smatraju da je Opel Tigra oduvijek bila i ostala isključivo ženski automobil.

Opel Tigra Twin Top spada u grupu automobila koji i u serijskoj varijanti bude emocije. Barem kada je u pitanju vanjski izgled, jer je interijer Tigre preslika Corsinog, što nikako ne može biti jaki tržišni adut. Međutim, upravo ovakvi automobili mogu poslužiti kao odlična baza za daljnji tuning, a sudeći po novostima tako misle i u Steinmetzu.

S obzirom da Opelov adut iz ulaznog CC (Coupe-Cabriolet) segmenta nećemo previše viđati na cesti, njemački tuner se poslužio tek osnovnim alatima na uređenju interijera. Već je Antigua plava boja dovoljno zamjetna, a pridodamo li tome atraktivne alu-naplatke, Tigra postaje slatka poput bombona.

U pogledu kotača nudi se nekoliko izvedbi, tip ST1 predviđa 16-inčne alu naplatke, dok se ST3 model nudi i u broj većoj inačici.  Kad su u pitanju pneumatici, Steinmetz preporuča renomirane proizvođače, i to Michelin i Continental (215/40 R17).

Modifikacije eksterijera nastavljaju se u vidu aerodinamičnog paketa koji čine novi odbojnici, dvostruki stražnji spojler i deblji pragovi. Nadalje, tu su još električno pokretani vanjski grijani retrovizori, te pomalo neukusni detalji u vidu kromiranog poklopca rezervoara za gorivo i mrežaste prednje maske od crne plastike.

Sportski ispušni sustav zasada nije u ponudi. Dostupni su tek nastavci u dvije izvedbe, dvostruki kružnog presjeka i jednostruki trapezoidalni. Puno veći efekt na izgled, ali i dinamiku u vožnji ima sportski kit za spuštanje vozila. Sportske opruge približavaju Tigru podlozi za 30 mm, a prema mišljenju Steinmetzovih stručnjaka, to je sasvim dovoljno za optimizaciju upravljivosti.

Na uređenju interijera se preporuča mašta vlasnika i odlazak nekim drugim proizvođačima, jer Steinmetz u katalogu nudi samo univerzalne dodatke. To su naravno aluminijski umetci, kao što je završetak ručice mjenjača, set pedala, ručica parkirne kočnice i letvice pragova. Naravno, tu su i unikatni tepisi s logom tvrtke, koji ruku na srce, jedini od svega navedenog imaju neku estetsku i praktičnu vrijednost u smislu oplemenjivanja Tigrinog interijera.

I za kraj recimo da svi navedeni proizvodi imaju pečat TUV-a, a dostupni su kod većih Opelovih dilera.

M.N.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije