Strip Amerikanca Chrisa Warea "Jimmy Corrigan" najbolji strip godine

Piše:
ponedjeljak, 27.1.2003. 11:40
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Strip Amerikanca Chrisa Warea "Jimmy Corrigan" najbolji strip godine "JIMMY CORRIGAN" Amerikanca Chrisa Warea proglašen je najboljim albumom protekle godine na 30. međunarodnom festivalu stripa u Angoulemeu, održanom od četvrtka do nedjelje.

´Jimmy Corrigan´ je najbistriji klinac na svijetu (´The smartest kid in the world´), ali ima najviše briga, muče ga i najmanji problemi, utapa se u čaši vode i neprestano ga muče noćne more. Mali bljedunjavko je zapravo dijete od nekih 40 godina, koliko ima njegov autor, koji je napisao polu-istinitu biografiju.

Više nego uobičajeni strip, to je grafički roman koji izmjenjuje format, smjer čitanja, male kvadrate i velike slike, naivne sličice i majstorske pejzaže u stilu Magrittea.

Album Jimmijevih deliričnih i mučnih dogodovština predstavlja integralnu verziju djela koje je autor započeo u studijskim danima 70-ih godina, objavljivanog tijekom godina u malim svescima u SAD-u.

´Jimmy Corrigan´, bestseler u SAD-u i prvi strip koji je nagrađen književnom nagradom u Velikoj Britaniji, stigao je u Francusku u jesen prošle godine. Velika knjiga od 380 stranica odmah je postigla veliki uspjeh svojom čudnom i uzrujanom, jednostavnom, a tjeskobnom pričom.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije