Striptizete, ako hoćete vizu – skidajte se!

Piše:
srijeda, 28.7.2004. 12:53
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Striptizete, ako hoćete vizu – skidajte se!

STRANE striptizete koje žele zarađivati svoj kruh u Kanadi naišle su na neuobičajen zahtjev tamošnjih imigracijskih vlasti – moraju dokazati da zaista znaju raditi taj posao.

Iako se striptizete ne moraju skidati pred službenicima Imigracijskog ureda, moraju predočiti fotografiju koja ih prikazuje na poslu, ali na njoj striptizete ipak ne moraju biti potpuno gole.

"Nikad ne tražimo potpuno obnažene fotografije." – izjavila je Maria Ladinardi, glasnogovornica federalnog Imigracijskog ureda, pa dodala kako službenici koji se brinu o vizama ponekad traže dokaz da žene koje u Kanadi traže posao kao egzotične plesačice imaju iskustva u tom poslu.

"Na tim fotografijama one mogu biti odjevene u odjeću koju obično nose kad nastupaju. No, ne moraju nositi ništa ako tako žele."  - kazala je Ladinardi.

Iako je kanadska ambasada u Bukureštu svojevremeno odbila vizu Rumunjki koja je predočila fotografiju na kojoj nastupa u toplessu, s obrazloženjem da se striptizete u Kanadi skidaju do kraja. Dotična Rumunjka se preko svog odvjetnika Mendela Greenea žalila Federalnom sudu, ali sud je potvrdio odluku ambasade.

"Iskreno rečeno, s praktičnog stanovišta, takva odluka ima smisla ako se želi zaštititi mlada dama koja nikad nije plesala gola." – izjavio je Green za jedan kanadski dnevni list, pa dodao: "Takva praksa postoji da bi se potencijalne egzotične plesačice upozorilo na to što ih očekuje na poslu u Kanadi."