Štulić novinaru: Intervju?! Može, ali samo ako mi se ispričaš!

KLJUČNI PODACI
  • Branimir Štulić dao intervju za HRT
  • Novinar je trebao ispuniti neke zahtjeve
  • Štulić je intervju uvjetovao isprikom
Piše: D.M.
srijeda, 20.4.2011. 19:59
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Štulić novinaru: Intervju?! Može, ali samo ako mi se ispričaš!

Foto: Blic

LEGENDARNI Branimir Johnny Štulić nije lak za kontakte s novinarima. Intervjue uopće ne daje pa nije htio ni danas kada ga je nazvao Branko Dobrota, novinar HTV-a.

Nakon pola sata natezanja, Johnny se prisjetio prethodnih razgovora sa Dobrotom. Opsovao mu je sve po spisku i ustvrdio kako može dijelove razgovora koristiti za javnu objavu, ali tek nakon što mu se ispriča zbog toga što je Dobrota već iskoristio čitav niz neformalnih poziva za svoje priče o legendi jugoslavenskog novog vala. 

Johnny opet postao aktualan

Dogovor je ipak pao, premda mu se Dobrota još uvijek nije ispričao. Bit će prilike i za to, kad razgovor bude emitiran u programu Hrvatskog radija, kojemu je na čelu Štulićev generacijski prijatelj, nekoć basist, a danas direktor Duško Radić.

Inače, Štulić je nakon godina izolacije u fokusu javnosti opet zbog glazbe. Odnedavna se na You Tubeu mogu poslušati novi materijali, obrade tradicionalnih napjeva s prostora bivše države. No, pjesme Štulić navodno ipak nije snimio u iznenadnom naletu glazbene kreativnosti, već su snimke nastale prije njegovog povlačenja s glazbene scene. Usprkos tome, dosad nepoznati zvučni zapisi prilično su posjećeni.

Interesantno, premda Štuliću mnogi lideri regije nude pasoš i državljanstvo, on nikako da se odluči pa je i dalje - bez putovnice!