Sudska tužba protiv Janet Jackson zbog skandala na Superbowlu

Piše:
petak, 6.2.2004. 20:47
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Sudska tužba protiv Janet Jackson zbog skandala na Superbowlu

47-GODIŠNJI bankovni činovnik Terri Carlin iz Tenneseeja podignuo je tužbu protiv Janet Jackson radi skandala s obnaživanjem grudiju na poluvremenu američkog sportskog spektakla Superbowl.

Ako ste kojim slučajem zadnji tjedan živjeli u australskoj pustinji, znajte da su Janet Jackson i Justin Timberlake "začinili" polufinale Superbowla, inače najvećeg showbiz spektakla u SAD-u, otkrivanjem grudi pjevačice obučene u gumeni komplet iz fetish shopa.

Janet i Justin su se nakon incidenta kojeg su gledali deseci milijuni ljudi, nekoliko puta ispričali američkoj javnosti tvrdeći kako to "nije bilo predviđeno", te kako je trebao biti otkriven samo crveni grudnjak koji je Janet nosila ispod seksi kompleta.

Carlin, ogorčeni 47-godišnji bankovni činovnik iz Tenneseeja, je na punih osam stranica podnio tužbu sudu, te naveo Janet Jackson i TV kuće kao optužene.

U tužbi se tvrdi kako je 90 milijuna Amerikanca, među kojima su bili milijuni djece, bilo izloženo "seksualno eksplicitnom ponašanju" koje im je uzrokovalo "bijes, neugodnost i teške bolove".

Tužba nezadovoljnog Amerikanca imenuje i TV kuće odgovorne za incident; MTV, CBS i Viacom.

"Zaposlenici ovih tvrtki morali su znati za plan prema kojem je Justin Timberlake namjerno otgrnuo dio odjeće Janet Jackson i razotkrio njezinu dojku. Svi optuženi morali su znati da će milijuni djece pratiti prijenos polufinala Superbowla." - navodi se u tužbi.

Carlin nije naveo koliku odštetu traži, ali je novinarima kazao kako bi ona mogla biti "veća od trogodišnjih prihoda svih optuženih".