Svi smo mi... Prilično zbunjeni

Piše:
utorak, 16.2.2010. 08:00
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Svi smo mi... Prilično zbunjeni

Foto: Arhiva

PONEKAD je teško dokučiti što prolazi kroz glavu prosječnog homofoba. Svi mi ponekad imamo poriv reagirati, dići glas i jasno dati do znanja da se s određenom ideologijom ne slažemo ili da nas ista užasno nervira. No, kada po ovakvom suludom vremenu bauljate krapinskim 'bregima' i pentrate se po golemim panoima kidajući pritom plakate koje, ruku na srce, i nije baš najjednostavnije poderati, morate se zapitati kakav vas to iracionalni bijes tjera. Doduše, u ovom je slučaju riječ o koncentriranoj gluposti i krajnjoj neobrazovanosti jer da su seljačine zabrinute za moral dešifrirale sve one silne hijeroglife koje većina nas naziva slovima, shvatili bi da plakat u biti poručuje "svi smo ljudi". I prije nego pomislimo da je ovakvo ponašanje odlika troglodita i gorštaka koji bjesne na riječi koje ne razumiju, dovoljno je prošarati forumima i naići ćete na sličan mentalni sklop, ali njih ljute neke druge riječi, primjerice, "homoaktivizam". Drugim riječima, ovo je dokaz da i spilje imaju Internet vezu.

Svima s pola mozga jasno je da homoseksualnost nije bolest i da je upravo tužno što 2010. morate takvo što napisati. Bolesno je samo to što se homoseksualnost u ovom društvu još uvijek tretira kao bolest. Još je gore kada to izgovaraju bolesno glupi ljudi koji ne mogu napisati ništa konstruktivnije od "ako se želite žvaliti - nosite se u Nizozemsku". A svima je poznato da je Nizozemska ekvivalent Sodome i Gomore. Mjesto na kojem moral umire, trune i stvara plodno tlo za raznorazne perverzije kao što su jednaka prava, tolerancija i zdrav razum.

Ništa ne kaže "normalno društvo" kao skupina delikvenata koja barata znanjem nešto glupljeg osnovnoškolca

Hvala Bogu da živimo u zemlji u kojoj još uvijek postoje pojedinci dovoljno napredni da svoju poruku prenesu tako da se pod krinkom noći obračunavaju s plakatima. Ništa ne kaže "normalno društvo" kao skupina delikvenata koja barata znanjem nešto glupljeg osnovnoškolca. Ned'o Bog većeg zla od "svi smo mi homo sapiensi", sačuvaj Bože. Što 'oni' imaju govorit u naše ime? Na kraju krajeva, svi već odavno znaju da smo svi mi Mirko Norac pa je nemoguće da smo i jedno i drugo.

Stavimo li na stranu metode pijanih idiota upitne opće kulture, o ovim bi plakatima mogli bi reći koješta, ali izazvali su reakciju. Reakcija je vjerojatno očekivana jer ideja je bila potaknuti raspravu o predrasudi da homoseksualnost nije normalna, ali čini se da od rasprave neće biti ništa. Da, novine će pisati o tome, naći će se nekoliko ovakvih tekstova, nekoliko oprečnih i stvari će funkcionirati kao i do sada. Oni koji smatraju da homoseksualnost nije bolest, ostat će pri svojim uvjerenjima. Onim drugima, ovo je još samo jedna "pederska provokacija" koja dodaje benzin na vatru, a oni treći, dovoljno inteligentni da shvate da širenje anti-gay propagande nije zdravo i dalje će se skrivati iza uvijenih formulacija kao što su "nisam homofob, ali…". Nažalost, najčešće su ti treći oni koji nešto mijenjaju. Politički je nezdravo lupati sranja kao što su "homoseksualnost je bolest jer tako piše u Bibliji" jer znate da će vas ismijati i kritizirati zbog anakronih stavova. Pametnije je sakriti se iza diplomatskih izjava i sigurnih "ni vrit ni mimo" stavova koji vam nit donose nit oduzimaju političke bodove. A takav je općeniti stav onih koji nešto mogu promijeniti i to je ono što održava ovaj nesretni status quo. Drugim riječima, homoseksualnost nije bolest, ali nije zdravo pričati da nije.

Nekima je potreban Papa koji će riječju i djelom dati do znanja da je homoseksualnost normalna pojava

Suvišna su i sva opravdanja iz Iskoraka. "Nije nam bila namjera nikog uvrijediti". Kako bi točno nekog (normalnog) mogli uvrijediti čak i da ste napisali "U X su svi homoseksualci"? Kao da ste rekli da su svi Hrvati ljubitelji janjetine. Da, ljubitelji piletine i vegani mogli bi se pronaći prozvanima, ali nikog normalnog nije briga za neprovjerene generalizacije. Dakle, mora biti riječ o nečem pogrdnom da bi to smatrali uvredom. Vratimo se na Mirka Norca. Ako se nitko nije uvrijedio kada su nas sve nazivali osobama osuđenim za ratni zločin, nema razloga opravdavati se za nazivanje građana ljudima. Mnogi od nas znaju da homoseksualnost nije izbor, ideologija ili nešto što možete pokupiti pijući iz iste čaše, ali nije ni uvreda i to bi Iskorak trebao jasno dati do znanja jer prilično je važno istaknuti da "homoseksualac" nije uvreda. Baš kao ni "Srbin".

Nekima je potreban Papa koji će riječju i djelom dati do znanja da je homoseksualnost normalna pojava (dotad će homoseksualci biti bolest, a ratni zločinci počasni građani), ostalima ne treba tupiti ono što već znaju, a homoseksualcima treba udruga koja njihovo stanje stvari neće tretirati kao uvredu. 

> Ostale komentare autora možete pročitati ovdje