Tko su poznati hrvatski "markofili"?

Piše:
četvrtak, 6.7.2006. 10:38
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Tko su poznati hrvatski "markofili"?

BANG & OLUFSEN proslavio je osamdesetu godinu postojanja te desetu godinu poslovanja u Lijepoj nam našoj.

Što reći, u Zagrebu opet pregršt glamoura: neizostavni crveni tepih, modeli, političari, poznati poslovnjaci, avioni, skupi automobili i pokoji sportaš.

Sam se događaj, doduše, nije odvijao upravo u Zagrebu, nego nedaleko njega, na Sportskom aerodromu Lučko, no elita je i dalje bila ona "zagrebačka".

Tako smo imali prilike doznati, neslužbeno naravno, tko je od Hrvata dovoljno financijski potkovan za brand kao što je Bang & Olufsen, za čiju će kvalitetu mnogi reći da je neosporna, no za proizvod te marke, mora se priznati, Hrvat s prosječnom plaćom teško će izdvojiti.


Sanja Dugan

Tako smo Roberta Bajsa, direktora marketinga i prodaje Bang & Olufsena u Zagrebu, upitali koji su to najistaknutiji hrvatski klijenti ovoga branda, na što smo, očekivano, dobili odgovor kako je to povjerljiv podatak.

Budući smo na eventu susreli ministra Dragana Primorca, "kopkalo" nas je je li i on možda taj "povjerljivi markofil". Kao odgovor na pitanje dobili smo samo zagonetan i tako nam poznat odgovor: Ne znam.


Tereza Kesovija

No, ako je suditi po odgovoru direktora marketinga i prodaje Roberta Bajsa, da je odluka o tomu tko će dobiti monografiju Bang & Olufsena dodjeljivanu na proslavi rođendana, određivana prema kriteriju da su se birali "klijenti koji su najduže uz tu tvrtku", onda su ti klijenti upravo hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, zatim premijer nam Ivo Sanader, hrvatska pjevačka diva Tereza Kesovija ( koja je u razgovoru za Index i sama potvrdila kako je već duže vrijeme klijent ove prestižne tvrtke) te, naravno, brojni ljudi iz hrvatskog poslovnog života.


Dragan Primorac i Željka Antunović

Pri tomu ne želimo biti zločesti, pa napomenuti kako je proslavi rođendana, a koja je, opet ponavljamo, upriličena uglavnom za vjerne klijente, nazočila i saborska zastupnica, te zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović.

Ono što nam je također bilo zanimljivo jest to da je "kuma događaja" od ove godine postala Iva Jerković. Naime, proteklih deset godina ta je čast pripadala muškoj osobi, i to bivšem hrvatskom ministru gospodarstva, Davoru Šternu.


"Kuma eventa" Iva Jerković

Na pitanje kako to da je ove godine "kumstvo" doživjelo takav preokret, Bajs nam odgovara: "Iva Jerković je danas više medijski eksponirana osoba, a koju smo izabrali zbog njezine ljepote, koja predstavlja ljepotu naših uređaja. Gospodin Davor Štern u ono je vrijeme bio ministar gospodarstva. Mi smo startali praktički od nule, tako da smo njega, kao osobu na jednoj visokoj poziciji, dakle kao jednu eksponiranu osobu, uzeli za kuma. No, to nije bio jedini razlog. Drugi je bio na privatnoj bazi, budući je i on naš uvaženi klijent." - objasnio nam je Robert Bajs, dodavši time još jedno ime na našu listu poznatih i potencijalnih hrvatski "markofila", a koji su se svojim "članstvom" u klijenteli ove prestižne tvrtke svrstali u klasu "svjetskih klijenata" kao što su Madonna, Julia Roberts, Ben Affleck i mnogi drugi.


Iva Majoli i Stipo Marić

Na eventu su predstavljeni neki od novih proizvoda ove tvrtke, pri čemu su organizatori svojim klijentima upriličili i zrakoplovne akrobacije, kao i one automobilom, a koje je za "uvaženu klijentelu" odvozio Tomas Kemenater (vozač tvornice Ferrari i dvostruki svjetski prvak u Challenge Race Car utrkama te osobni Ferrarijev trener vozača Formule 1).

Osim političara i manje ili više poznatih zagrebačkih i ostalih "poslovnih faca", eventu su nazočili i poznati modeli Aleksandra Grdić, Fani Stipković, Maja Cvjetković, Antea Kodžoman, Martina Matušin  i Lorena Čavar, a koje su zajedno činile sekstet modela koje su klijentima predstavile i posebnu torbicu za Bang & Olufsenov novi mobilni aparat Serena, a koju je dizajnirao Louis Vuitton.


Sekstet modela: Martina Matušin, Aleksandra Grdić, Fani Stipković, Lorena Čavar, Maja Cvjetković i Antea Kodžoman sa Sandrom Vranješ


Nikolina Pišek

Voditeljica događaja bila je, već pomalo neizostavna, Nikolina Pišek.

Branka Suvajac

Foto: Dragan Predojević


Mia Kovačić sa Sandron Vranješ


Antea Kodžoman s svojim stilistom