U Đakovu otvoren Kinološki centar, najopremljeniji u Hrvatskoj

Piše:
nedjelja, 9.5.2004. 13:40
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U okviru programa obilježavanja Dana grada Đakova, danas je na prostoru bivšeg Zoo parka otvoren Kinološki centar.

U nazočnosti predstavnika Hrvatskog kinološkog saveza i brojnih uzgajivača pasa, Kinološki centar otvorio je gradonačelnik Zoran Vinković. Centar je smješten na prostoru od 1,5 hektara koji je grad Đakovo Kinološkom društvu Đakovo i matičnom klubu "Hrvatski ovčar" na besplatno korištenje ustupio na rok od deset godina.

Kako je prilikom otvorenja istaknuo tajnik matičnog kluba "Hrvatski ovčar" Nikola Klemen, Centar u Đakovu udovoljava potrebama najzahtjevnijih nacionalnih i međunarodnih kinoloških izložbi i trenutno je najopremljeniji kinološki prostor u Hrvatskoj. Opremljen je s 20 različitih sprava za rad sa psima, njihovu obuku, učenje pasa socijalizaciji, za agility i druge sportske aktivnosti te obuku lovnih pasmina koje idu u vodu.

Klemen je rekao da su u uređenje Centra, njegovo opremanje i dovršetak infrastrukture dva đakovačka kinološka kluba uložila više od 50 tisuća kuna.

Nakon otvorenja Centra u njemu je otvorena i prva kinološka priredba - 11. memorijal "Dr. Stjepan Romić" s nacionalnom izložbom hrvatskih ovčara CAC HR Đakovo 2004.

(Hina) sžup yjn

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije