U finale SSNMT-a ušla sva četiri polufinalista, glasači prevareni?

Piše:
subota, 6.12.2003. 22:50
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U finale SSNMT-a ušla sva četiri polufinalista, glasači prevareni?

U FINALU Story SuperNova Music Showa naći će se sva četiri polufinalista: Natalie, Rafael, Nera i Saša. Ne zato jer su svi prokleto dobri, nego «zbog preopterećenosti linija».

U večerašnjem showu svi su natjecatelji nastupili bolesni. Kako su razmijenili viruse nije poznato.

Najbolesniji je bio Rafael, kojem je dozvoljeno da nastupi samo jednom. Rafael je nastupio u kolicima, priključen na infuziju. Na sceni je bio s dvije medicinske sestre i nastupao je bez matrice, uz prateći bend.

Prevareni glasači?

«Zbog preopterećenosti telefonskih linija cijeli sistem je pao i nismo mogli odrediti pobjednika. Svi polufinalisti idu dalje» - pročitao je popularni (c) Vinko Štefanec, nakon što su izrečena prva dva finalista (Rafael i Natalie), pa se očekivalo otpadanje Nere ili Saše.

Iako se radilo o efektnom finišu polufinala, ostaje pitanje koji je onda uopće bio smisao glasanja i trošenja impulsa.

Ako je sistem doista pao ili se zbog nekog drugog razloga unaprijed znalo kako glasanje nema utjecaja na izbor finalista, bilo bi dobro doznati zašto o tome nisu obavješteni potencijalni glasači, te hoće li onima koji su trošili impulse na glasanje za svoje favorite potrošen novac biti refundiran.

Osim toga, ako je sistem pao u polufinalu, koje jamstvo telefonski glasači imaju da neće pasti i u finalu, za koje će vladati još veći interes.

Finale će se održati 13. prosinca u Dvorani Cibona u Zagrebu.

Inače, što se finala tiče, kruže priče da se unaprijed zna kako će pobijediti Rafael, pa je tako već isplanirano stvaranje boy banda u kojem će biti najpopularniji muški kandidati, osim Rafe.

Da nemamo neograničeno povjerenje u Novu TV, nakon večerašnjeg događaja još bismo pomislili kako telefonsko glasanje nema utjecaja na konačni rezultat, već samo na budžet organizatora.