U Indiji pokrenut časopis za prostitutke

Piše:
četvrtak, 2.8.2007. 15:15
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U Indiji pokrenut časopis za prostitutke

RED Light Dispatch (Glasnik crvenih svjetiljki) mjesečnik je namijenjen prostitutkama i svim znatiželjnicima koje zanimaju tajne "najstarijeg zanata na svijetu". Pokrenut je nedavno u Indiji i među "damama noći" ima odličan prijem - u njemu objavljuju pjesme, pišu o svojim frustracijama i čitaju o drugim bordelima.

Oko dva milijuna žena u Indiji se bavi prostitucijom, unatioč tome što je ilegalna, pa je Red Light Dispatch vrzo našao svoju publiku. Izlazi jednom mjesečno na engleskom i hindu jeziku i besplatno se dijeli prostitutkama koje, zahvaljujući njemu, lakše dolaze do bitnih savjeta te upoznavaju druge načine na koje funkcionira "najstariji zanat na svijetu".

Sastavljaju ga same prostitutke, ali i medicinski djelatnici, koji stručnim savjetima pokušavaju spriječiti širenje AIDS-a i drugih spolno prenosivih bolesti koje su u Indiji uzele zamaha. Osim toga, sadrži vrlo emotivne i iskrene ispovijedi žena koje su silom prilika završile u bordelima, a nerijetko i pjesme i eseje koje pišu same prostitutke.

D.K.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije