U Južnoafričkoj republici zabranjeno pisati Djedu Mrazu

Piše:
srijeda, 10.12.2003. 16:42
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U Južnoafričkoj republici zabranjeno pisati Djedu Mrazu JUŽNOAFRIČKE vlasti zabranile su državnom Poštanskom uredu u toj zemlji da poziva djecu na slanje pisama sa željama Djedu Mrazu, objasnivši da bi to moglo stvoriti zbrku u njihovim malim glavama, izvijestila je u srijedu službena agencija SAPA.

U reklami što je u jednim novinama objavio državni Poštanski ured navodi se adresa na koju djeca Djedu Mrazu mogu poslati popis svojih želja. No, novinar Andrew October koji smatra kako je reklama "laž koja bi mogla unijeti zbrku u glave i povrijediti osjetljive duše južnoafričke djece koja su već izgubila iluzije", napisao je da bi reklamu, u slučaju da pošta ne namjerava udovoljiti dječjim željama, trebalo odmah povući.

Južnoafričke vlasti ocijenile su da je inicijativa Poštanskog ureda u suprotnosti sa zakonom o reklamiranju kojim je zabranjeno eksploatirati "prirodnu dječju lakovjernost".

Vlasti smatraju kako bi bilo vrlo opasno da dijete ne primi poklon koji je poželjelo i naručilo, vjerujući da je bilo zločesto tijekom godine, kaže se u izvješću SAPE.