U Opatiji održano natjecanje frizera, ove se godine nosi kratka kosa i "instalacije"

KLJUČNI PODACI
  • Iako većina modela ove godine nosi kratke frizure, inspirirane su "neobičnostima" koje će ovu godinu učniti modno zanimljivom
Piše: T.M.
nedjelja, 13.3.2011. 15:22
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U Opatiji održano natjecanje frizera, ove se godine nosi kratka kosa i "instalacije"

Foto: Željko Sop/Cropix

TIJEKOM vikenda u Kristalnoj dvorani u Opatiji održano je godišnje natjecanje frizera, a među brojnim obrtnicima nagradu je odnijela Ivana Bajsić sa svojim modelom Ksenijom. Događaj je otvorila voditeljica Iva Šulentić koja je ujedno i prijateljica festivala. 

Natjecatelji su u Opatiji pokazali trendove za 2011. godinu te nam nagovijestili povratak kratkih frizura inspiriranih istovremeno futurizmom i "gagaizmom". Naime, kod hrvatskih, ali i stranih frizera očigledan je utjecaj stilista Lady Gage na trendove koje kasnije slijede i drugi stilisti, frizeri, ali i dizajneri.

Osim toga, mogle su se naći i klasične frizure koje su aktualne već desetljećima neovisno o trendovima. Da nam prethodi zanimljivo proljeće/ljeto pokazali su i frizeri s frizurama koje više nalikuju umjetničkim instalacijama napravljenim od kose nego svakodnevnim ili čak frizurama za posebne prilike.